Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΕΝΙ

Έντονο πρόβλημα που δεν αναμένεται να ξεπεραστεί πριν το πέρας του καλοκαιριού έχει δημιουργηθεί στην ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμβαρίου τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν 23 Ιουλίου όταν η ΔΕΥΑΒΑ ενημέρωνε ότι το νερό στις βρύσες των καταναλωτών στο Κολυμπάρι είχε καταστεί μη πόσιμο και, ενώ έχουν περάσει πλέον 20 ημέρες, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Το νερό που τρέχει από τις βρύσες, όπως ενημερώνουν κάτοικοι της πειριοχής, είναι από θολό μέχρι και καφέ.
Αιτία του προβλήματος αποδείχθηκε ότι ήταν η κατακρήμνιση γεωτρήσεων στο Κολένι λόγω υποχώρησης του υδροφόρου ορίζοντα. Αποτέλεσμα είναι το νερό που προέρχεται από τις γεωτρήσεις αυτές να μην είναι καθαρό, καθώς το γεωλογικό αυτό φαινόμενο συνεχίζεται.
Όπως είπε στο zarpanews.gr ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ, Κωνσταντίνος Κονταράκης, οι γεωτρήσεις στο Κολένι δίνουν νερό σχεδόν σε όλη τη δημοτική κοινότητα Κολυμβαρίου, ενώ το σύστημα ύδρευσης είναι έτσι δομημένο, ώστε να μην μπορούν να υποκατασταθούν από άλλες πηγές νερού, στο μεγαλύτερο μέρος του. Όσο για την οριστική λύση του προβλήματος, μπορεί να προέλθει από νέα γεώτρηση, μια διαδικασία που, όπως τόνισε ο γενικός, έχει ξεκινήσει αλλά θα χρειαστεί περίπου ένα δίμηνο για να ολοκληρωθεί.

«Έγινε αρχικά μια παρέμβαση, αλλά οι κατακρημνίσεις συνεχίστηκαν. Το νερό σήμερα παραμένει μη πόσιμο και δυστυχώς το σύνολο της περιοχής δεν μπορεί να πάρει νερό από αλλού. Αν σταματήσει το γεωλογικό φαινόμενο, η κατακρήμνιση, το νερό θα μπορέσει να καθαρίσει, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Έχουμε ζητήσει να γίνει νέα γεώτρηση και αυτό θα δώσει λύση. Αναμένουμε να γίνει εντός διμήνου «ανέφερε ο κ. Κονταράκης.
Προς το παρόν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κολυμβαρίου δεν πρέπει να πίνουν ή να χρησιμοποιούν στη μαγειρική το νερό της βρύσης.
zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: