Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ

 Ευτυχώς που υπάρχουν τα αρχεία στα blog και τα ΜΜΕ γιατί αλλιως αυτή η δημοτική αρχή θα μας είχε τρελάνει όλους.
Σεπτέμβρης του 2021
Για τρίτη μέρα τα παιδιά στο 5ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου στη Μητρόπολη κάνουν μάθημα στην αυλή του σχολείου υπό τον φόβο δυσάρεστων περιστατικών, μετά την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Κρήτη
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο 5ο Νηπιαγωγείο Κισάμου στη Μητρόπολη το οποίο παρουσιάζει εικόνες διάλυσης.
Το κτήριο είναι παλιό και αυστηρώς ακατάλληλο για μάθημα: Πάνω από το κεφάλι παιδιών κι εκπαιδευτικών στέκονται ετοιμόρροπα χτίσματα, σπασμένα τζάμια κρέμονται σαν μαχαίρια και οι ετοιμόρροποι σοβάδες απειλούν με κατάρρευση.
Όχι ότι είναι σημερινό το φαινόμενο, αλλά μετά το φονικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς τρέμουν από φόβο μιας νέας σεισμικής δόνησης. Θορυβημένοι από την κατάσταση τα παιδιά εδώ και τρεις μέρες κάνουν μάθημα έξω στην αυλή του σχολείου.
Πάντως απο τον δήμο λένε οτι όλα βαίνουν καλώς.... το κτήριο ειναι πεντακάθαρο και ελεγμένο. 
Χθες 26 Αυγούστου 2024 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Γλαμπεδάκης στο συμβούλιο του δήμου μας μας είπε οτι το σχολείο ειναι πολύ επικίνδυνο, έχει ποντίκια και τα κεραμίδια θα πέσουν στα κεφάλια των παιδιών...  και για τον λόγο αυτό σκέφτονται να το μεταφέρουν στο κλειστό σχολείο των Καλλεργιανών.
Η ερώτηση ειναι απλή κ. Γλαμπεδακη, που θεωρώ οτι βιάστηκες να δικαιολογήσεις την απόφαση του δημάρχου.
Αν ειναι να μεταφερθούν τα παιδιά ως και τις 11 του Σεπτέμβρη στο νέο τους σχολείο έχει καλώς, γιατί όλοι θέλουμε την ασφάλεια των παιδιών αυτήν που λέγαμε εδώ και 4-5 χρόνια και αυτοί την αγνοούσαν. 
Αν όμως το σχολείο στα Καλλεργιανά δεν ειναι έτοιμο ως τότε, τι θα γινει με τα παιδιά ; Θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε ακατάλληλο σχολείο με ποντίκια και κίνδυνο να πέσει κανένα κεραμίδι και τα σκοτώσει;  
Δυστυχώς έχετε χάσει και τον ειρμό των σκέψεων σας και πέφτετε μόνοι σας στην φάκα που έχετε στήσει και οι ίδιοι.
Ας ελπίσουμε οτι το Δ.Σ του νηπιαγωγείου θα ακούσει τις δηλώσεις σας, όπως και ο σύλλογος των γονέων και κηδεμόνων και θα πράξει τα δέοντα . 
Το 2024 ανακαλύψατε οτι το σχολείο ειναι ακατάλληλο... αλλά σας δίνω ένα μεγάλο ελαφρυντικό κ. Γλαμπεδάκη, όταν τα λέγαμε όλα αυτά ήμασταν μαζί, τώρα είσαστε με αυτούς που δεν ακούγανε τι λέγατε τότε. Ποιον και πως θα τον πείσεις για τις προθέσεις σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: