Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ.... ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ

Όπως φάνηκε στην απολογία -λογοδοσία της δημοτικής αρχής και τι έχει κάνει ως και σήμερα για την ύδρευση και άρδευση της περιοχής της Κισάμου, ο κ Κουμάκης που ανέλαβε αυτόν τον άχαρο ρόλο ήταν πολύ ξεκάθαρος. 
✓ Προγραμματίζουμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο και δεν είναι άλλο από το φράγμα Ταυρωνίτη. Κάποιοι είναι αντίθετοι προς το μεγάλο αυτό έργο είπε με έμφαση και ανέλυσε το έργο... που όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει ούτε υπάρχει ελπίδα να ξεκινήσει σύντομα ώστε τα επόμενα 25 χρόνια να έχουμε νερό και εμείς.
Μάλιστα όπως φάνηκε  το τι δεν έχουν κάνει κάτι ως και σήμερα για την ύδρευση άρδευση, αντισταθμίζεται με αυτά που δεν έκαναν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ... 
Σίγουρα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έκαναν τόσα όσα θα θέλαμε,  ενδεχομένως να έκαναν λίγα παραπάνω από την σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και αυτό δεν αποτελεί επ ουδενί δικαιολογία το "αφού δεν έκανες δεν κάνω και εγώ".
Οι δημότες - αγρότες που πήγαν να ακούσουν αν υπάρχουν λύσεις έφυγαν πριν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του ο δήμαρχος που μίλησε στο τέλος και δίχως μεγάλο ακροατήριο. Ντροπή που ως και τότε κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι την έκαναν με πηδηματάκια.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει πολλά φάνηκε, έτσι καταναλώθηκαν τρεις ώρες με το τι έκαναν οι προηγούμενοι λες και αυτό είναι το πρόβλημα που δεν έχουμε σήμερα νερό, ξεχνώντας ότι και αυτή πέρασε και πριν από 10 χρόνια ξανά από τον δήμο, ότι αυτή συνεχίζει μάλιστα μια συνεχόμενη πενταετία. Δεν υπάρχει έργο και το μόνο που ελπίζει είναι η βροχή και ο Ταυρωνίτης.
Κρίμα βέβαια γιατί τόσα χρόνια ο όμορος δήμος καταφέρνει και αρπάζει όπως και όσο νερό θέλει από τις πηγές Κολενίου, και εμείς απλά περιμένουμε πότε θα φτιάξει το φράγμα που ανήκει στην περιοχή του για να μας δώσει και μας λίγο να ξεδιψάσουμε. Τουλάχιστον θα μας έπειθαν αν έφτιαχναν τα δίκτυα ...αλλά και αυτά τα δίκτυα που φτιάχτηκαν την τελευταία 5ετια πάνε το νερό ανάποδα.
Η καραμέλα ότι ο κ. Σταθάκης δεν έκανε τίποτα την προπροηγούμενη θητεία του έχει "λιώσει πολύ καιρό τώρα"... τιμωρήθηκε, και ο πολίτης και ο δημότης κ. Κουμάκη περιμένει από εσάς που σας εξέλεξε για τρίτη θητεία να κάνετε κάτι παραπάνω από ότι έκανε ο Σταθάκης.... 
Τελικά το ότι μπαίνουμε σε έκτακτη ανάγκη λόγω λειψυδρίας  δεν είναι και κάτι που δίνει λύσεις στο προβλημα όπως κατάλαβα... για τα λεφτά του υπουργείου εσωτερικών γίνεται και η απορία μου λύθηκε ακούγοντας ότι δεν πάνε εκεί που πρέπει αλλά επειδή η ύδρευση είναι πολύ χρεωμένη.
Σοβαρευτείτε και ας μην είσαστε τόσο αλαζόνες, είσαστε διοίκηση και εσείς πρέπει να βρίσκεται λύσεις στα οποία προβλήματα υπάρχουν ακόμα και σε αυτά που κληρονομήσατε. Εκεί φαίνεται η ικανότητα σας και όχι ότι ταπώσατε τον κ. Σταθάκη ή τον κ. Παρτσαλάκη και να πανηγυρίζετε για αυτήν σας την επιτυχία την ίδια ώρα που ο δήμος διψάει απ' άκρου σ' άκρου.
Μάλιστα δεν είναι κρυφό ότι ακόμα και δύο τρεις πολίτες που μίλησαν και καταγράφηκε η ομιλία τους κ. Χαρτζουλακης, κ. Δαράκης, και κάποιοι δημότες από Σφηνάρι, είπαν περισσότερα πράγματα από αυτά που όλο το δημοτικό συμβούλιο είπε, μάλιστα με αποδείξεις και όχι με θα.
Κύριε Κουμάκη αγαπητέ φίλε και συγγενή εγώ λέω ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ υποβαθμισμένο και ο λόγος είναι ένας... 
Έχετε λογικές διοίκησης προπερασμένου αιώνα .. και ο μόνο λόγος που μαζεύεστε εκεί είναι πως θα υποβαθμίσετε την συζήτηση ώστε να φύγει κάποιος κερδισμένος, ενώ έπρεπε κάθε φορά που θα φεύγατε από εκεί να ήταν κερδισμένος ο δημότης και ο πολίτης της Κισάμου.
Κρίμα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: