Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ -ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ

 Θέμα για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου:
Θέμα που υποβλήθηκε από το σύνολο των μελών,  όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου. 
"Ύδρευση - Άρδευση - Αποχέτευση δήμου Κισσάμου"
 Κύριε Δήμαρχε,
 Κύριε Αντιδήμαρχε,
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι και στον τομέα αυτό έχετε επιφέρει σε μια δραματική κατάσταση ( με δεδομένο και την λειψυδρία των τελευταίων ετών), τους δημότες μας.  Διαβάζουμε στα ΜΜΕ, μόνο ανακοινώσεις διακοπής της παροχής νερού και τίποτα παραπάνω. 
Παρακαλούμε όπως κατά την συνεδρίαση της 26 Αυγούστου να μας εκθέσετε όλες τις ενέργειες, προφορικές και γραπτές, που έχετε προχωρήσει όχι μόνο το τελευταίο δίμηνο, αλλά από την αρχή της ανάληψης της νέας σας θητείας ( και από την προηγούμενη εάν θέλετε), ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή δυνατότητα παροχής νερού, ύδρευσης και άρδευσης, στους δημότες μας. 
Και πιο συγκεκριμένα: 
α) Ύδρευση - άρδευση δημοτικής ενότητας Ιναχωρίου,
β)  Πηγές Μεσαυλίων, 
γ)  Πηγές Κολενίου
δ)  Πηγή πρώην συνδέσμου Τοπολίων, 
ε) Ενδοχώρα δημοτικής ενότητας Κισσάμου ( Καλαθενών, Κουκουναράς, Καλλεργιανών,, Πολυρρήνιας, Λουσακιών, Γραμβούσας), 
στ) Τοπική κοινότητα Πλατάνου,  αξιοποίηση νέας γεώτρησης ύδρευσης, οικισμός Σφηναρίου και τέλος 
Ταμιευτήρας Πλατάνου και αγωγός μεταφοράς νερού από Σφηνάρι, που φτάνουν αυτά τα έργα? 
Που εάν είχατε ασχοληθεί όπως αρμόζει από το 2020, τώρα δεν θα υπήρχε σχεδόν κανένα θέμα στο δυτικό τμήμα του δήμου μας. 
Τέλος ενημερώσετε μας σε ποιό σημείο βρίσκεται η λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού κόλπου Κισσάμου,  έχετε εμπεδώσει επιτέλους ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του νερού που πηγαίνει στην θάλασσα για άρδευση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης νερού ύδρευσης για την πόλη και το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισσάμου και  εάν ναι, σε τι ενέργειες έχετε προχωρήσει? 
Τα χρήματα που έχει λάβει ο δήμος Κισσάμου ως επιχορήγηση λειψυδρίας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τα τελευταία,  σε ποιες δράσεις και έργα τα κατευθύνετε,  ώστε να προσπαθήσετε να δώσετε έστω και στο κατ' ελάχιστον  την δυνατότητα στους δημότες μας να μπορούν να συνεχίζουν να παράγουν τα προϊόντα τους οι αγρότες μας, οι επενδύσεις στον τουρισμό να είναι βιώσιμες και όχι αντικρουόμενες με τις λοιπές χρήσεις και κυρίως νερό ύδρευσης για τους πολίτες μας που επιμένουν  να παραμένουν στα χωριά και στην πόλη μας?
Η Αντιπολίτευση του Δήμου Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: