Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΛΟΓΩ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΕΝΙ

Έστω και με καθυστέρηση, ο Δήμος Πλατανιά εντάχθηκε στο ειδικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας στο οποίο έχουν ενταχθεί κι άλλοι δήμοι του νησιού και πλέον το βλέμμα στρέφεται στις παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν στο κρίσιμο μέτωπο των γεωτρήσεων.
Όπως γνωστοποίησε στην ενημέρωσή του προς το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, με τη χρηματοδότηση που αναμένεται να εξασφαλιστεί (δε μιλάμε βεβαίως για κάποιο μεγάλο ποσό, αλλά για ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ), θα δοθεί βάρος σε στοχευμένες γεωτρήσεις σε Κολένι, Νεριανά και Καμισιανά

Αυτός λοιπόν ξέρει τι θα κάνει τα λεφτά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να έχουν νερό πόσιμο όλα τα χωριά του. Φυσικά μάθαμε επιτέλους και που ανήκουν οι πηγές στο Κολένι και σε ποιο δήμο... Εκεί στο Δραπανιά έχετε χάσει το μπούσουλα μάλλον....αφού φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο όμορος δήμος θα κάνει γεωτρήσεις στον δήμο Κισάμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: