Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΔΕΛΦΙΑ" ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Στις 17 Αυγούστου 2020 έγινε η αδελφοποίηση των δύο δήμων, Κισάμου και Κυθήρων.
Στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ γράφει : 
Συνυπογράφουμε το παρόν πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συμφωνούμε, μετά και από τις
αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων, την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη
αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και
επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο Δήμων.
Ο Δήμος Κυθήρων προχώρησε στην Αντικείμενο της σύμβασης που είναι η προμήθεια και εγκατάσταση μιας (1) μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας ημερήσιας παραγωγής 300 m3 πόσιμου νερού για την υδροδότηση της περιοχής Καψάλι, μιας (1) μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας ημερήσιας παραγωγής 300 m3
πόσιμου νερού για την υδροδότηση της περιοχής Αβλέμονας, μιας (1) μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας ημερήσιας παραγωγής 100 m3 πόσιμου νερού για την υδροδότηση των Αντικυθήρων και πέντε (5) αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (water kiosk) ημερήσιας δυναμικότητας 6 m3 πόσιμου νερού έκαστη, οι οποίες θα εγκατασταθούν στους οικισμούς Αγ. Πελαγία, Ποταμός, Καψάλι, Λιβάδι και Αβλέμονας, αντίστοιχα και θα επεξεργάζονται το νερό του δικτύου στην εκάστοτε περιοχή.
Η χρηματοδότηση έγινε απο ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ», η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης»
αξίας 1.860.000,00 €.
Και ερωτώ εγώ ο άσχετος, σηκώσαμε το τηλέφωνο εδώ και 2 χρόνια να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Κυθήρων για το θέμα της αφαλάτωσης του νερού;
Και η απάντηση είναι σίγουρα, ΟΧΙ !!!
Τόση ανικανότητα είχαμε να δούμε καιρό , τόσους αιρετούς που είναι μόνο για τα πανηγύρια .
Υ.Σ
Άμεσα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το θέμα της ύδρευσης- άρδευσης στον δήμο μας.
Γιάννης Βιολάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: