Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ

 Επειδή τόσα χρόνια υπάρχει μια παραφιλολογία σχετικά με το Δημοτικό στάδιο Κισάμου δίχως να γράφονται τα ορθά, μιας και αποτελεί περιουσία του Δήμου, έψαξα τα αρχεία της Επιτροπής Σταδίου που υπήρχε πάντα στην πόλη μας. Ως και σήμερα όλοι ξέραμε οτι το Δημοτικό στάδιο ήταν δωρεά προς τον Δήμο μας για να γίνει ένα γηπεδο για τον Κισσαμικό. Μάλιστα όλοι είχαμε ακούσει τον δωρητή δίχως βέβαια να έχουμε τα στοιχεία που θα το αποδείκνυαν. Στα κιτάπια λοιπόν της Επιτροπής σταδίου βρήκα την τελική μεταβίβαση της δωρεάς 7.5 στρεμμάτων δυο δωρητών προς τον Δήμο Κισάμου το μακρινό 1961. Αυτά λοιπόν τα 7.5 στρέμματα δωρήθηκαν το 1971 στο Ελληνικό κράτος με συμβολαιογραφική πράξη για να γίνει το Εθνικό Στάδιο Κισάμου ..φυσικά όπως έγραψα και προχθές δεν έφτασαν για να γίνει ένα καθωσπρέπει στάδιο και έτσι απαλλοτριώθηκαν το 1973 άλλα 8.5 στρέμματα.
Αυτή είναι η αλήθεια σχετικά με την δωρεά και τις απαλλοτριώσεις τότε, φυσικά υπάρχει και ένας όρος στην δωρεά και αυτός είναι που ερίζει κάποιους, αν μπορεί να αλλάξει χέρια η περιουσία αυτή... αλλά όπως φαίνεται αυτό είναι αποκλειστικό θέμα της Δημοτικής αρχής μιας και όπως όλοι ξέρουμε τα Εθνικά στάδια δεν υπάρχουν πια πλην ελαχίστων περιπτώσεων και το δικό μας είναι απο χρόνια δημοτικό. Ο όρος που υπάρχει στην δωρεά αυτή του Δήμου Κισάμου προς το Ελληνικό Δημόσιο είναι οτι "υπάρχει ανάκλησης της δωρεάς" μόνο στην περίπτωση "μη ανεγέρσεως του κτηρίου στο εν λόγω Εθνικό στάδιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: