Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ

Μετά απο πολύ καιρό παρακολούθησα ένα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, με σχετική βέβαια άδεια απο την πρόεδρο του Δ.Σ. Η αλήθεια είναι οτι διαπίστωσα να υπάρχει κουβέντα επί των θεμάτων, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μιας και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης τυπικώς όπως είναι αλλά και γνώστης σχολιάζει και αντιπροτείνει. Είναι απο τα συν του συμβουλίου και μπράβο του. Από την άλλη τα 13 θέματα του χθεσινού συμβουλίου δεν είναι πολλά, μάλιστα θεωρώ οτι τα σπουδαία μπορεί να είναι μόλις 3-4, αυτά δηλαδή που θέλουν κουβέντα, εντούτοις διέκρινα μια ταχύτητα στο "ξεπέταγμα" των θεμάτων λες και τα θέματα που ερχονται στο δημοτικό συμβούλιο είναι τελειωμένη υπόθεση, ακόμα κι όταν υπάρχει αντιπρόταση ή η απόφαση  δεν είναι ομόφωνη. 
Τώρα λόγω κορωνοιού όλα είναι διαφορετικά.... ακόμα και η παρουσία κάποιων δημοτών φαντάζει παράξενη... που ήταν και θέμα συζήτησης, αφού δεν μπορούν να έρχονται οι πολίτες στο συμβούλιο να πάει το συμβούλιο στους πολίτες με τηλεοπτική κάλυψη, θέμα που έθεσε ο κ. Σταθάκης αλλά πήρε την γνωστή απάντηση "Εν ευθέτω χρόνω"...όπως έγραψε και στην σελίδα του. Είναι δίκοπο μαχαίρι η τηλεοπτική κάλυψη ενός συμβουλίου και κατά την ταπεινή μου γνώμη σε πολλούς δεν αρέσει παρ' όλο που στις κουβεντούλες και στα πηγαδάκια λένε.... οτι δεν έχουν πρόβλημα. Σε κρίνουν, σε κοστολογούν, σε διαγράφουν ή σε εξυψώνουν στο δευτερόλεπτο οι κάμερες... και δυστυχώς είναι γνωστό οτι κάποιοι δεν έχουν και .. φωτογένεια. 

-"Εν ενθέτω χρόνω" λοιπόν που απλά σημαίνει όταν και όποτε πάνε στον πάλι στην αίθουσα του Δραπανιά τα συμβούλια .. που θα πάνε όταν τελειώσει η πανδημία, που άμα με το καλό θα γίνει και αυτό, οι λίγοι που ενδιαφέρονται για το τι γίνεται στην γειτονιά μας, και τι κουβεντιάζουν για μας οι εκλεγμένοι μας θα είναι και ελεύθεροι να τα παρακολουθήσουν απο κοντά. Δώρο άδωρο λοιπόν... αν δεν γίνει τώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: