Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ;

 Μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και με το ζόρι κρατιέμαι να μη γράψω κάτι που όχι απλά θα μου ρίξει τη σελίδα, αλλά θα έρθουν να με συλλάβουν για υποκίνηση σε πράξεις βίας.
Με πρόσχημα τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα, το ΚΑΣ (που άλλαξε σύνθεση πόσες φορές μέχρι να απαρτίζεται αποκλειστικά από πιστούς λακέδες της κυβέρνησης) ενέκρινε το τσιμέντωμα μέρους του ιερού βράχου της Ακρόπολης, το οποίο πραγματοποίησε σήμερα κάποιος -ημέτερος λογικά- εργολάβος χωρίς να έχουν αλυσσοδεθεί ΟΛΟΙ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για να εμποδίσουν τις εργασίες (κι έχοντας καλέσει τους ξένους ανταποκριτές για να καταγράψουν το ξεφτιλίκι). Χωρίς να έχει συλλέξει κανείς χιλιάδες υπογραφές που απαιτούν να σταματήσει εισαγγελέας το εκτρωματικό αυτό έργο και να συλληφθεί (και όχι απλά να παραιτηθεί) η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Χωρίς να διαμαρτυρηθούν όλοι οι αρχαιολόγοι και μηχανικοί της χώρας στην UNESCO, με το που έμαθαν ότι υπάρχει σαν σκέψη έστω τέτοια βεβήλωση μνημείου.
Μπετό. Λες και είναι το αυθαίρετο εξοχικό μας σε κάποιο κατσικοχώρι, που επειδή έβρισκε το χαμηλωμένο σπορ αμάξι μας στον χωματόδρομο φωνάξαμε τον ντόπιο μπετατζή να τον στρώσει λίγο. Ούτε η βαρβαρότητα της χούντας δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο, που όλοι ξέρουμε πόσο αγαπούσαν το σκυρόδεμα οι συνταγματάρχες, καθώς και πόσο αμόρφωτα γίδια ήταν.
Καμία δικαιολογία, ακόμα κι αν από πάνω τοποθετήσουν μάρμαρο, παρκέ ή κόκκινο χαλί. Σαφέστατα και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για ράμπες (μεταλλικές ή άλλου τύπου), που θα μπορούν μετά να αφαιρεθούν χωρίς να αφήσουν καν σημάδι παρέμβασης στον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. Γιατί κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να μπορούν να επισκεφτούν τον Παρθενώνα οι ΑμΕΑ.
Ντροπή σε όσους ψήφισαν αυτό το ανεκδιήγητο τσίρκο, που είχε και το θράσος να πουλάει αστική καλλιέργεια και πατριωτιλίκι για να εκλεγεί, και δεν δείχνει σεβασμό ούτε στο πιο εμβληματικό μνημείο της χώρας.
Αδιανόητο πραγματικά. Και βαφτίζουμε τρομοκράτες εκείνους που έγραψαν με σπρέι σύνθημα στην πυλωτή του Πορτοσάλτε, ή φοβόμαστε μην έρθουν οι ξένοι και αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας.
Despoina Ketoglidou

Δεν υπάρχουν σχόλια: