Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Μια πολύ σωστή παρατήρηση του πρώην δήμαρχου Καστελίου Κισάμου κ. Σχετάκη Αντώνη, σχετικά με το κομμάτι ανάμεσα στους ποταμούς στα νοτιοδυτικά της πόλης που συνεχίζει να είναι εκτός σχεδίου. Γράφει λοιπόν στην σελίδα του...

- Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και πέρα από το γεγονός ότι το προς διαβούλευση νομοσχέδιο που καταργεί την εκτός σχεδίου δόμηση εκμηδενίζει την αξία των αντίστοιχων περιουσιών και επειδη όπως γράφτηκε θα ξεκινήσουν διαδικασίες εκπόνησης σχεδίων πόλεων, ο Δήμος Κισσάμου πρέπει να ζητήσει την επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή της "διχάλας" ανάμεσα στους δύο "ποταμούς" στην νοτιοδυτική πλευρά της πόλης (Πύργος - Μπαρουξιανά). Η ένταξη στο σχέδιο της περιοχής που ιδεοληψίες της διεύθυνσης Γεωργίας  (γη τάχα υψηλής παραγωγικότητας) κατά το παρελθόν άφησαν εκτός σχεδίου,  θα διευκολύνει την ομαλή χάραξη του περιμετρικά δρόμου του σχεδίου ο οποίος εναλλακτικά θα  διευκολύνει την διαμπερή διέλευση εκτός πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: