Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

 Το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου συντονισμένο με όλες τις οδηγίες της Κυβέρνησης και των ειδικών επιστημόνων για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας του πληθυσμού στον ιό SARS-CoV-2, (Covid-19), κάλεσε, για τέταρτη φορά την περίοδο αυτή της υγειονομικής κρίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο προέβει στην διενέργεια προληπτικών test,  για την μοριακή ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, (Covid-19),  με τη χρήση quantitative Reverse Transcription PCR σε όλους τους εργαζομένους του Ιδρύματος. Τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά για όλο το προσωπικό. Παράλληλα τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS – CoV - 2, (Covid-19) διενεργηθεί δειγματοληπτικά, για δεύτερη φορά, και στους περιθαλπόμενους του Ανουσάκειου Ιδρύματος, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν επίσης αρνητικά. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, δήλωσε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα των νέων συνθηκών ζωής όπως έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες καλέσαμε, για 4η φορά στο Ίδρυμα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την διενέργεια προληπτικών (μοριακών) τέστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τόσο το προσωπικό του Ιδρύματος, όσο και οι περιθαλπόμενοι εις αυτό. Τεστ με, δόξα τω Θεώ, αρνητικά αποτελέσματα. Την περίοδο αυτή της υγειονομικής κρίσης τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που λαμβάνονται στο Αννουσάκειο είναι τέτοιας και τόσης εμβέλειας και ποιότητας που υψώνουν τοίχος προστασίας, για τους περιθαλπόμενους και το προσωπικό, (περισσότερα από 160 πρόσωπα). Πολλές οι ευχαριστίες μας προς όσους συντελούν και συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Την 7η ΥΠΕ Κρήτης, τον ΕΟΔΥ, Ιδρύματα και Φορείς που στηρίζουν το έργο του Αννουσάκειου και, ευγενώς, διαθέτουν χορηγίες δια την κάλυψη του υψηλού κόστους του απαραίτητου παραϊατρικού υλικού (αντισηπτικά, ρόμπες, ποδονάρια, σκουφάκια, μάσκες, γάντια, οινόπνευμα, κ.α.). Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον ακούραστο Διευθυντή του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιο Αρετάκη ως και όλο το προσωπικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Βοηθητικό, κ.α.), που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και την περίοδο της υγειονομικής αυτής κρίσης συμβάλλουν, σε απόλυτο βαθμό και με πολλές προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, στην διαφύλαξη της υγείας, όχι μόνον της δικής τους, αλλά και των περιθαλπομένων του Ιδρύματος. Εκατό (100) πρόσωπα, τα πλείστα των οποίων ανήκουν σε ευπαθής και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Για την υπέρβαση της κρίσης αυτής χρειάζεται όλοι μας, ως κοινωνία, και ο καθένας χωριστά, ως πρόσωπο, να συμβάλλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή. Η θυσία των συνηθειών της καθημερινότητας μας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης μας για τον συνάνθρωπο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: