Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ

 Ως μια σούπερ "υγειονομική" βόμβα μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Κίσαμο και εφόσον αποδειχτεί, που δεν χωρά αμφιβολία οτι έχουμε κρούσματα, οτι τα πράγματα δεν τα πήραμε στα σοβαρά. Από χτες έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του παιδικού σταθμού και πιο συγκεκριμένα σε μια εκπαιδευτικό και σε άλλες δύο εργαζόμενες στην κουζίνα και στην καθαριότητα.
Το γεγονός αυτό μπορεί να έπεσε σαν "κεραυνός εν αιθρία" στην περιοχή μας, αλλά τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί είναι τα σοβαρότερα και σε αυτά θα οφείλεται αν υπάρξει διασπορά. Ο παιδικός σταθμός παρ΄όλο που ήταν κλειστός απο την Δευτέρα εντούτοις μόλις χθες έγινε γνωστό οτι αντιμετώπιζε κατάσταση covid-19. To διάστημα αυτό είναι μεγάλο, και δυστυχώς μια διασπορά θα υπάρχει, βέβαια είναι ανησυχητικό για το πόσο ελαφριά παίρνουμε τα πράγματα εδώ στην Κίσαμο. 
- Πριν λίγο μίλησα με την βοηθό βρεφονηπιοκόμο του παιδικού σταθμού που έχει τα συμπτώματα, είναι σε πολύ ήπια μορφή, παραμένει βέβαια σε καραντίνα (αύριο το πρωί θα κάνει το τεστ στο Κ.Υ). Μάλιστα όπως μου ανέφερε η διευθύντρια του παιδικού σταθμού είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους για την απουσία της αλλά και για τα συμπτώματα της.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση που απαιτείται μεγάλη προσοχή τις επόμενες μέρες για να να δούμε την διασπορά του ιού, μάλιστα χρειάζεται μια ιχνηλάτηση στο περιβάλλον των εργαζομένων αλλά και των παιδιών, αλλά φυσικά παρακολούθηση όλων των παιδιών του παιδικού σταθμού. Παιδιά που δεν ήταν μόνο απο την Γραμβούσα αλλά και απο την πόλη.
Ας ελπίσουμε βέβαια να μάθουμε και γιατί απο την Δευτέρα που το σχολείο έκλεισε, το μάθαμε την Παρασκευή το βράδυ.... και όπως ξέρω και ξέρουν μάλλον κάποιος υπεύθυνος το πήρε πολύ ...στα αστεία το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: