Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Αφού έχουν τελειώσει τα περί απαλλοτριώσεων στο Εθνικό στάδιο Κισάμου, η επιτροπή σταδίου τον Δεκέμβριο του 1979, που εν το μεταξύ έχει αλλάξει και πρόεδρος της είναι πλέον ο Κωστής Μουντάκης, ξεκινάει τον αγώνα για την αξιοποίηση του χώρου. Η αρχή γίνεται με την διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου που ανατίθεται σε εργολάβο της πόλης, έναντι 350.000 δρχ με απόφαση της Νομαρχίας, τον Οκτώβρη του 1979. Ακολουθεί η παραπάνω διακήρυξη που και αυτή θα εγκριθεί, μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ (πως μπορούσαν τότε και δεν μπορούμε σήμερα) και στις 12 Ιανουαρίου του 1980 (σε λιγότερο απο μήνα) με απόφαση νομαρχίας εγκρίνονται τα τεύχη της ανεγέρσεως αποδυτηρίων στο Εθνικού σταδίου Κισάμου αλλά και η περίφραξη του χώρου, προυπολογισμού 800.000 Ε, (600.000 δρχ για αποδυτήρια και 200.000 δρχ για περίφραξη) και ανατίθεται σε εργολάβο η μελέτη με έκπτωση 1%.
Μετά απο αυτό ακολουθεί η δεύτερη διαμόρφωση του χώρου 1991-1993 (θα το αναρτήσουμε σε λίγες μέρες με κερκίδες και νέο αγωνιστικό χώρο) που έκανε ο τότε Γ.Γραμματέας Αθλητισμού Κυριάκος Βιρβιδάκης με τον τότε πρόεδρο του Κισαμικού, Χάρη Κοντοπυράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: