Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Πριν κάμποσα χρόνια το στενό της φωτο το είχε "υιοθετήσει"  η ΝΕολαία ΚΙσάμου, και κατάφερε να το βγάλει απο την αφάνεια του. Το καθάρισε, το ασπεισε έβαλε αυτοσχέδιες γλάστρες τις φύτεψε, όπως και ένα διπλανό, τα μόνα στενά μαζί με του Φωτάκη και του Χαλκιαδάκη ... παλιοί πεζόδρομοι του τσαρσιού. 
Σήμερα βέβαια δεν βλέπετε έχει καταντήσει .. τουαλέτα για κάθε περαστικό, και κάθε νεαρό που βρήκε πλατεία για να παίξει....φυσικά τα ίδια και πίσω απο το Μουσείο. 
Θεωρώ οτι είναι καιρός η δημοτική αρχή να σκεφτεί σοβαρά την υπόθεση Δημοτικές τουαλέτες. Είναι καιρός να κάνει ένα βήμα σε αυτά που κατέκρινε πριν κάμποσα χρόνια οτι δεν έχουμε στην πόλη. Δόξα το Θεό δεν θα χρειαστούμε βόθρο να σκάψουμε ώστε να έχουμε πρόβλημα και με την αρχαιολογία, μιας και όλη η πόλη έχει πλέον βιολογικό.... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: