Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΙΚΟ

Το προτελευταίο έγγραφο που αναρτώ σχετικά με το Δημοτικό στάδιο Κισάμου και στο οποίο ξεκαθαρίζεται οτι τα 7.5 στρέμματα έγιναν δωρεά προς τον Δήμο Καστελλίου Κισάμου απο τους κληρονόμους του Ιωάννη Αναγνώστου Γιακουμάκη και Ιωάννη Στυλάκη, με συμβόλαια. Τα υπόλοιπα 8.5 στρέμματα που χρειαζόταν για να γίνει εθνικό στάδιο απαλλοτριώθηκαν πολύ αργότερα το 1973 και έχουμε γράψει σχετικά γι αυτό.
Άρα ξεκαθαρίζει και ένα μυστήριο που τόσα χρόνια πλανώντας στους ενδιαφερόμενους της έκτασης για το νυν Δημοτικό σταδίου Κισάμου. Είναι άλλη μια δωρεά στο αθλητισμό της πόλης απο ντόπιους, ακολούθησε και η δωρεά Θεοχαράκη στην άλλη άκρη της πόλης. Μάλιστα αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δωρητές και φυσικά η επιθυμία κάποιων να φτιάξουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κίσαμο, σήμερα μάλλον δεν θα είχαμε ούτε παιδικές χαρές... (δωρεά και αυτές). Άρα μια ελάχιστη προσφορά για αυτούς τους δωρητές είναι να δοθεί το όνομα τους σ' ένα δρόμο, κοντά του Δημοτικού σταδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: