Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΙΓΜΕΝΟΙ.. ΙΣΑ-ΙΣΑ...

 Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στην Κρήτη και στα Χανιά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κρητικών επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της πόλης, έκανε και κάμποσες εξαγγελίες για τα λιμάνια και λιμανάκια του Νομού μας. Ανάμεσα στα λιμάνια που θα πάρουν χρήμα δεν ήταν το Λιμάνι Καβονησίου και εύλογα κάποιοι παράγοντες θεσμικοί και μη αναρωτήθηκαν αλλά και εκφράζοντας δημόσια την άποψη τους οτι η Κίσαμος είναι ριγμένη. Ανάμεσα τους ο πρώην Δήμαρχος κ. Σχετάκης, ο Γιάννης Φωτάκης, Χαρτζουλάκης και πολλοί άλλοι. Σε όλα αυτά απάντησε φυσικά και συγχαρητήρια που δεν "κρύβεται" ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ κ. Βιριράκης που επεσήμανε οτι η Κίσαμος δεν είναι ριγμένη στην συγκεκριμένη περίοδο, μιας "έχει ξεκινήσει η μελέτη για υδατοδρόμιο, θα γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης Ρογκάν, και σχεδιάζεται η προέκταση της εξέδρας στο παλιό Τελωνείο καθώς και η επισκευή του κυματοθραύστη στον ψαρολιμένα της Λίμνης." 
Μάλιστα στην Λίμνη (ψαρολίμανο) όπως επισήμανε ο κ. Βιριράκης, εγκρίθηκε επιτέλους μετά χιλίων βασάνων η επισκευή του κυματοθραύστη, αν και υπήρχε πρόβλημα στο νομοθετικό πλαίσιο των επισκευών εκ μέρους των υπαλλήλων του υπουργείου, και όχι απο πλευράς έγκρισης χρημάτων.
Φυσικά παρόν στην συνάντηση με τον υπουργό και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης που αναμφισβήτητα κάτι θα ζήτησε ακόμα και για τον 2ο στην τάξη λιμένα του νομού. Τέλος σωστή η παρατήρηση του πρώην δημάρχου κ. Σχετάκη σχετικά με την χρηματοδότηση μελέτης που ετοιμάζουν για την διάβρωση των ακτών και ξεκινάει απο τον Κολυμβάρι, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπει και η Κίσαμος μέσα στην μελέτη αυτή, μιας και το πρόβλημα υπάρχει και στον κόλπο της Κισάμου.... και άδικο δεν έχει, όπως και μια εκβάθυνση της λίμνης που έχει χρόνια να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: