Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΚΙΣΣΑΜΙΤΗΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΥΩΝ

 Ο ορθόδοξος ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, με καταγωγή από την Κίσαμο, είναι αυτός που δέχθηκε τα πυρά από κυνηγετικό όπλο με πριονισμένη κάννη στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), από σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών .
Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα δύο φορές στην κοιλιά!
Πάντως όπως αναφέρουν άλλες πηγές ο Κακαβελάκης είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του, και το άτομο που του επιτέθηκε ήταν και αυτός Έλληνας με ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: