Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ;

- Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο τελευταίο ταξίδι για το όμορφο βαποράκι του 1972, το οποίο νωρίτερα ξεκίνησε για τα διαλυτήρια Aliaga στα μικρασιατικά παράλια, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ Christos XL του Spanopoulos Group. Ο λόγος για το τουριστικό πλοίο Atlantis (IMO 7214545 ), το οποίο ναυπηγήθηκε με το όνομα Helgoland το 1972 στα ναυπηγεία HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Το μήκος του είναι 76,03 μέτρα, πλάτος 12,06 μέτρα και το βύθισμα 3,44 μέτρα, ενώ η χωρητικότητα του σε επιβάτες ανέρχεται στα 1000 άτομα περίπου. 
Το γνωρίσαμε πρώτη φορά στο λιμάνι της Κισσάμου όπου βρισκόταν δεμένο από τον Απρίλιο του 2017, καθώς είχε αγοραστεί από την Κρητική εταιρεία Κοινοπραξία Ν.Ε. Cretan Daily Cruises με έδρα τα Χανιά, για ημερήσιες εκδρομές στους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς του νομού Χανίων, που όμως δεν πραγματοποίησε ποτέ. Το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθε ρυμουλκούμενο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, ενώ λίγες ημέρες μετά μεθόρμησε στο Πέραμα για εργασίες επισκευών με πλάνο να ταξιδέψει, ένα πλάνο που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε σύντομα λόγω πολλών μηχανικών προβλημάτων. Φέτος τον Αύγουστο μεθόρμησε στο χώρο των ναυπηγείων του Ομίλου Σπανόπουλου με σκοπό να φύγει για διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: