Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο πράσινος οδηγός της Επαρχίας Κισάμου απο την ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ που κυκλοφόρησε με την συνεργασία και του Δήμου Κισάμου τότε... ίσως ο ποιο κατατοπισμένος οδηγός για τον τουρισμό στην Κίσαμο, περασμένου αιώνα βέβαια. Δεν είναι κακό να γίνει μια ανανέωση των σελίδων του με την άδεια φυσικά της ΑΝΕΤΕΚ που δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Για την ιστορία ήταν επί δημαρχίας  Αντώνη Σχετάκη και ένας απο τους βασικούς υπεύθυνους του Πράσινου οδηγού ο Μανώλης Ψωματάκης, αν δεν κάνω λάθος, με φωτογραφίες υου Φάνη Μανουσάκη. 

Αυτά τα πράγματα, ειδικά για την τουριστική προβολή της Κισάμου ή του Δήμου Κισσάμου τα σχεδιάζουν πριν την νέα σεζόν και όχι όταν μπει η σεζόν. Ας το έχουν υπόψιν τους στο δήμο μιας και τέτοιος οδηγός δεν πρόκειται να ξαναβγεί όση καλή θέληση και να έχουν οι νεώτεροι. Μάλιστα θεωρώ οτι δεν συντρέχει λόγος χρημάτων μιας και ο οδηγός θα έχει όλους και όλες που θα θέλουν να διαφημιστούν σε 2γλωσση ή 3γλωσση έκδοση.  

Δεν είναι λοιπόν τίποτα ....και μπρος στο "τίποτα των τελευταίων χρόνων", να ξαναφρεσκάρουμε τον οδηγό που στις σελίδες του περικλείει τα πάντα. Απλά ας αποβάλλουμε λίγο το εγώ μας.....για να κάνουμε και κάτι μιας και ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: