Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 1. Λήψη απόφασης για ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. (Αίτημα Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταθάκη Θεοδώρου).
.
.
13. Συζήτηση για προβλήματα αποχέτευσης Κοινότητας Πλατάνου. (Αίτημα Δημοτικού Συμβούλου κ. Φραγκιουδάκη Γεωργίου).
Δημοτικό συμβούλιο θα έχουμε την Τρίτη και φυσικά δεν μπορώ να μην σχολιάσω οτι τα συμβούλια πλέον γίνονται στον δήμο Κισάμου λόγω Κορονοιού, εκεί που έπρεπε να γίνονται πάντα. Μάλιστα είναι μια καλή ευκαιρία ο δήμος να (συ)σκεφτεί ώστε να αποκτήσει μια αίθουσα συμβουλίων όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας, στην έδρα του. Παλαιότερα υπήρχε σκέψη να αξιοποιηθεί το δημοτικό οικόπεδο που βρίσκονται οι παλιές εγκαταλελειμμένες δημοτικές τουαλέτες (κάπου πρέπει να φτιάξουμε και από αυτές) και να κατασκευαστούν δυο μεγάλες αίθουσες που θα στεγάσουν, η μια το Δημοτικό συμβούλιο και η άλλη την βιβλιοθήκη του Φιλολογικού. Σκέψη σωστή και νομίζω οτι είναι απο τα λίγα οικόπεδα που δεν έχουν και αρχαιότητες μιας και βρίσκονται εκτός φρουρίου και βρίσκονται στην καρδιά της πόλης. Μάλιστα όταν θα αποκτήσουμε μια τέτοια αίθουσα θα κάνουμε και τις απαραίτητες ενέργειες να έχουμε ζωντανή σύνδεση με τα συμβούλια θέμα που έθεσε ο κ. Σταθάκης και θα κουβεντιαστεί πρώτο στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, άσχετο βέβαια αν η σπουδαιότητα του 13ου είναι μεγαλύτερη. Το χρόνιο πρόβλημα, όχι μόνο του Πλατάνου, αλλά και των περισσοτέρων χωριών του Δήμου μας, μάλιστα και τουριστικών..... να ρίχνουν τα λήμματα τους στα ποτάμια, στα ρέματα και στην μύτη του γείτονα... η δική τους τα έχει συνηθίσει. Ας ελπίσουμε οτι το θέμα του Γιώργου του Φραγκιουδάκη που θα συζητηθεί τελευταίο, μπήκε εκεί για την σπουδαιότητα του, ώστε να υπάρχει χρόνος να ακουστούν και να βρεθούν λύσεις, αν και όπως όλοι ξέρουμε ανάμεσα στα θέματα.. κάποιοι θα έχουν δουλειές και θα φύγουν.
Βέβαια, χωρίς να ξέρω και τον λόγο που μπήκε τελευταίο, ...κάλλιστα θα μπορούσε να μπει πρώτο, ή να μπει και μοναδικό..εκτός απο τον Πλάτανο και άλλα χωριά και περιοχές του Δήμου μας έχουν πρόβλημα λημμάτων...  και το παλιό Καστέλλι που περιμένει με αγωνία να αποτελειώσει ο Βιολογικός. 
Χρήματα υπάρχουν, όρεξη δεν βλέπω να υπάρχει για να λυθεί το θέμα αυτό.
Λες και γι' αυτό να μπήκε 13ο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: