Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΩ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΓΥΨΟΥ

Ο ΕΠΟΦΕΚ κι ο πρόεδρος του κ. Κουνελάκης Στέλιος έχει αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με την υπόθεση "γύψος-λατομεία- Χρυσοσκαλίτισσα-Λαφονήσι". Το Σάββατο έγινε η δεύτερη συνάντηση στο Βουλγάρω που αποτελεί χωριό του οδικού άξονα, που θα επηρεαστεί και αυτό όπως και τόσα άλλα απο την διέλευση των φορτηγών γύψου, εφόσον ξαναλειτουργήσουν τα λατομεία στο νότιο τμήμα του Δήμου μας.
Στην συζήτηση - ενημέρωση έδωσε το παρόν και ο κ. Λυμπεράκης πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, ο ποιος τόνισε τις επιπτώσεις απο την δημιουργία λατομείων ξανά στην περιοχή, αλλά και την προσπάθεια του για την υλοποίηση των υποσχέσεων των Δήμων Κισάμου και Κανδάνου -Σελίνου για το Λαφονήσι.

Στην συζήτηση που το μεγαλύτερο μέρος της καταναλώθηκε σε ερωτήσεις και απορίες που είχαν οι κάτοικοι αλλά και δημότες του Δήμου μας, με τον Κώστα Κουκουράκη να λύνει όλες τις απορίες των παρευρισκόμενων. Το συμπέρασμα είναι βέβαια οτι οι πολίτες δεν έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και για τον λόγω αυτό θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Η συζήτηση έκλεισε με την δήλωση του Κώστα Κουκουράκη, ....να μας πουν, στα τριάντα χρόνια δηλαδή μέχρι το 2000 που γίνονταν εξόρυξη γυψοχώματος πόσα χρήματα εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο; Πόσα χρήματα εισέπραξε η Κοινότητα Βάθης, Κεφαλιού; Τι επενδύσεις έγιναν; Πόσες θέσεις εργασίας υπήρχαν ειδικότερα την δεκαετια 1990-1999. Το 1999 συστάθηκε ο Δήμος Ιναχωρίου, και ξέρουμε καλά τι βρήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: