Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ 4ΗΜΕΡΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μετά απο ενέργειες του Δήμου, αλλά και απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Επαγγελματικού Λυκείου έρχονται να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες προκάτ αίθουσες, άλλες δυο καθώς και δυο τουαλέτες, η μια μάλιστα για ΑμεΑ. Έτσι το σχολείο θα κλείσει για ένα τετραήμερο προς αποφυγήν ατυχημάτων. 

Ας ελπίσουμε οτι θα ακολουθήσουν και οι απαιτήσεις του Γενικού Λυκείου Κισάμου που και εδώ είναι γνωστές με δυο ακόμα προκάτ αίθουσες αλλά και νέες τουαλέτες. Φυσικά τα προκάτ σχολεία έχουν πολύ δουλειά ακόμα για να τα λέμε και τυπικά σχολεία, αφού ούτε ίντερνετ έχουν, ούτε σωστά εξωτερικά δάπεδα υπάρχουν μιας και θρουλούν ή μαζεύουν νερό και οι αίθουσες χρειάζονται κουρτίνες, ούτε φυσικά εργαστήρια που θα έπρεπε να ήταν τα πρώτα που θα ερχόταν. Ας ελπίσουμε οτι όλα θα συμπληρωθούν το γρηγορότερο δυνατό γιατί για νέα Λύκεια δύσκολο και ο χρόνος περνάει δίχως να κάνουμε έστω μια κίνηση και μοιάζει σαν να αναπαυόμαστε και περιμένουμε μπας και μας λύσουν το πρόβλημα ..οι άλλοι. Ποιοι είναι όμως οι άλλοι; 

Από τα ευχάριστα είναι οτι η επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κισάμου συνεδρίασε ένα απόγευμα δεν μάθαμε τι κουβεντιάστηκε, αν έδειξαν ενδιαφέρον τα μέλη της, αν πήγαν όλοι τους, μιας και δεν βγήκε ανακοίνωση, λες και τα θέματα παιδείας στην Κίσαμο είναι ενός ή δυο ανθρώπων και πρέπει να κρατάνε μια μυστικότητα... για να μην διαρρεύσουν στον τύπο τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται. Βέβαια ενδεχομένως να συναντήθηκαν για γνωριμία... και να έκλεισαν το επόμενο ραντεβού. Ο καιρός θα δείξει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: