Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

Άρθρο 24 του Συντάγματος: Η προστασία Του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του κάθε πολίτη.
Πάμε να κάνουμε καταπράσινη την Γραμπούσα με το κάστρο;
Γράφει στην σελίδα του ο Γιάννης Φωτάκης ο Κισαμίτης Δασολόγος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, και γνώστης του μέρους αλλά και τι θα μπορούσε να τα κάνει καταπράσινα... χαρουπιές, αγριελιές, σχίνοι και κουκουναριές.
 Καθόλου άσχημη ιδέα και μιας η κλιματική αλλαγή μας επηρεάζει όλους, ας κάνουμε εμείς τα αυτονόητα για την περιοχή μας, για τους επίγειους παραδείσους μας, ακόμα και ξέροντας ότι άλλοι τους εκμεταλλεύονται και τους "τρυγάνε".
Το Blog θα το κάνει θέμα τακτικά και καλό είναι πλέον τα σχολεία μας να προγραμματίσουν μια εκδρομούλα στα μέρη αυτή με τα απαραίτητα δεντράκια που θα τους προμηθεύσει η Διεύθυνση Δασών και ο Γιάννης Φωτάκης. Όσο για την μεταφορά τους δεν πιστεύω να έχει αντίρρηση ο κ. Χινόπουλος.
Κάνουμε τα αυτονόητα για να κάνουμε την περιοχή μας..παράδεισο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: