Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη τοποθετήθηκε για τα Λιμάνια που βρίσκονται υπό την διοίκηση και τον έλεγχο των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων λέγοντας οτι "Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής" ..με απλά λόγια καταργούν τα Λιμενικά Ταμεία και τα έργα πλέον και οτι χρειάζονται τα Λιμάνια θα το αποφασίζει το κράτος και το υπουργείο. 
Αν και το πλάνο του υπουργείου για τη μελλοντική λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών και τη μορφή διοίκησης των Λιμενικών Ταμείων, δεν έχει γίνει γνωστό, ή και αν ακόμα σε αυτό το πλάνο συμπεριλαμβάνονται και τα νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία (εκεί ανήκουμε)  ωστόσο, η νέα εξέλιξη ήδη έχει επιφέρει έντονο προβληματισμό.
Για μας βέβαια μια απο τα ίδια .... απλά θα χάσουμε την ...άσφαλτο που ρίχνανε κάθε 3-4 χρόνια για τα μάτια του κόσμου, αφού ξέρουμε και έχουμε αντιληφθεί τι αγάπη έχει το μεγάλο κράτος για αυτήν την μπάντα της γης. Δεν προλαβαίνουμε τα έργα....
Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα καταλάβουν οι δημοτικές αρχές πόσο σημαντικό έργο είναι η συνέχιση του Λιμανιού μας για τον τουρισμό και θα ψάξουν μελέτες για την ανάπτυξη του, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ..γκαράζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: