Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ...ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Φωτίστηκε στα Χανιά η Πύλη της Άμμου στο Κουμ-Καπί, αναδεικνύοντας το μνημείο σ' ένα πολυσύχναστο δρόμο 
Το μνημείο αποτελεί τμήμα από την παλαιά οχύρωση της πόλης των Χανίων, θεωρώ ότι κάτι παρόμοιο θα πρέπει να γίνει και στην δική μας περίπτωση που εκτός από το να κάνουμε μια μικρή ανάδειξη των τειχών περιμετρικά της πόλης όσα σώζονται θα φωτίσουμε και κάποιους δρόμους που είναι ξεχασμένοι. 
Να υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΦΑ Χανίων να πει όχι σε κάτι τέτοιο, απλά οι ιθύνοντες ας ρωτήσουν καλύτερα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε και το μνημείο να φωτιστεί αλλά και να μην (απο)καταστραφεί. Μάλιστα θα ήταν και μια καλή περίπτωση με τον φωτισμό να καθαριστούν και τα τείχη....
Η Τομπάζη είναι ένας δρόμος που έχει αφεθεί στην τύχη του και δεν έχουν γίνει προσπάθειες γα γίνει μια όμορφη διαδρομή ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Απλά ιδέες ..για να κάνουμε κάτι μιας και βλέπω ότι έχουμε κολλήσει....

Υ.Σ Ενημερωτικούς πίνακες με φωτο πως ήταν παλιά τα τείχη είναι εύκολο να βρεθούν και να μπουν σε ειδικό πίνακα όπου θα αναφέρεται η ιστορία τους ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: