Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «ο δήμαρχος Κισάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών».
Σύμφωνα με την υπ' αρ. 1099/2019 απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών...το τι επακολούθησε το ξέρουμε με τις γνωστές αποφάσεις ..
Νέα Λύκεια, κατεδάφιση των παλαιών, μαθήματα τα απογεύματα και με την προοπτική να έλθουν σε 40 μέρες!!!! ως τα τέλη Μαρτίου οι αίθουσες προκάτ όπου θα στεγαστούν μαθητές και εργαστήρια σε δυο χώρους εντός της πόλης.
Η ανησυχία όλων είναι γνωστή και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε κάτι που θα πρέπει να μας εφησυχάσει ειδικά όταν οι κινήσεις της ΚΤΥΠ Α.Ε είναι τόσο αργές... αφού ακόμα βρισκόμαστε στην Α' φάση δηλαδή τον διαγωνισμό των αιθουσών (εδώ έχει πλάκα οτι κανείς μα κανείς δεν ξέρει πόσες είναι) και αναμένεται η Β' φάση υπογραφές, για να μπούμε στην Γ' φάση μεταφορά των προκάτ στην Κίσαμο, με ενδιάμεση φάση Γα' την διαμόρφωση των χώρων που θα στεγαστούν τα προκάτ!!!
Εγώ είμαι απο τους αισιόδοξους και λέω οτι τα παιδιά μας θα κάνουν μάθημα όλο το χρόνο φιλοξενούμενοι και απο το καλοκαίρι θα κοιτάξουν που, πως και πόσα θα είναι τα προκάτ, μιας και δεν θα έχουμε πίεση χρόνου... φυσικά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πιο αισιόδοξοι απο μένα...
Η πορεία θα δείξει....μάλιστα ακόμα ηχούν οι δηλώσεις του υπουργού στα αυτιά μου....
"Η προμήθεια των προκάτ, που έχει προϋπολογισμό 432.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), θα εκτελεστεί με προσφυγή στις προβλεπόμενες από τον νόμο συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να συντομευθεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανακούφιση του προβλήματος που προέκυψε μετά τον χαρακτηρισμό του σχολικού συγκροτήματος ως ακατάλληλου."
27 Δεκεμβρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: