Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΤΡΕΧΟΥΝ ΛΥΜΑΤΑ

Αυτή η φώτο ήταν αφορμή να ξεσπάσει Ευρωπαϊκός "πόλεμος" στο διαδίκτυο. Είναι μια εικόνα που σήμερα παραξενεύει αλλά δεν αποτελεί και σπάνια ...αγωγός να ρίχνει τα λύματα του στο πεζοδρόμιο και από εκεί σιγά-σιγά να περνά μπρος από σπίτια και επιχειρήσεις για να καταλήγει στον αγωγό των ομβρίων.... και στην θάλασσα. 
Ήταν αγώνας δημοτικών αρχών που με κόπο και πολλές αντιξοότητες κατάφεραν να μας φέρουν τον βιολογικό στην πόλη, στο 80% περίπου της πόλης μπορεί να συνδεθεί άνετα, γλυτώνοντας μας κατά αρχάς από την καθημερινή ρύπανση αλλά και από τέτοιες δημόσιες φωτογραφίες. Το θέμα φυσικά δεν έχει λυθεί, ούτε θα λυθεί από την μια στιγμή στην άλλη, αφού σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία σύνδεσης είναι δύσκολη, όμως είναι τραγικό μετά και το τέλος των εργασιών στους περισσότερους δρόμους της πόλης, κάποιοι να ρίχνουν ακόμα όχι τις υπερχειλίσεις τους τον δρόμο, αλλά με αγωγούς τα λύματα τους στα φρεάτια των ομβρίων. 
Έλεγχος ; Δύσκολο μόνο σαν ερώτημα, που δεν χρειάζεται να το κάνουμε ούτε κουβέντα, αλλά ούτε ανάλυση αφού εύκολα μπορούν να βρουν τα πάντα οι εργαζόμενοι στην ύδρευση του Δήμου. 
Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην διαδικτυακή κουβέντα η Παπαγιαννάκη στενάζει λέει από λύματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: