Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΑ ΙΔΕΑ

Η χώρα του "ένα καφέ στο χέρι" είναι η Ελλάδα... και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει μετά ...προσπαθούμε να το πετάξουμε στα πιο απίθανα μέρη έτσι για να δείξουμε οτι πέρασαν και απο δω οι ορδές του Αττίλα. Στα δάση, στις ποταμιές, στα βουνά, στις παραλίες και που δεν έχουμε δει πεταμένα κάθε λογής ποτήρια.....του καφέ!!
 - Μία ευρηματική εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η “Reduce. Reuse. Grow”, σχεδίασε ένα ποτήρι καφέ, που όχι μόνο είναι βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά περιέχει και σπόρους στα τοιχώματά του, έτσι ώστε μόλις πιει κάποιος τον καφέ του και το πετάξει, μπορεί να φυτευτεί και να ανθίσει!
Ένα υπέροχο πείραμα ανακύκλωσης που σίγουρα εμπνέει και φυσικά πέτυχε.
Τα “πράσινα” ποτήρια καφέ θα εμπεριέχουν τους σπόρους που ταιριάζουν στο κλίμα της κάθε περιοχής, ενώ οι καφετέριες που τα λανσάρουν, ενθαρρύνουν τους πελάτες τους είτε να φυτεύουν τα χρησιμοποιημένα ποτήρια ή να τα επιστρέφουν, ώστε να τα φυτεύει η εταιρεία.
Με 1.5ε ο καφές και με νερό, εγώ όπως και πολλοί άλλοι διαθέτουμε άλλο 0,5Ε για να πιούμε τον καφέ μας ..φυτεύοντας μάλιστα ένα δέντρο κάθε μέρα. Για να το σκεφτούν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας ειδικά αυτές που κάνουν και ντιλίβερι... μάλιστα θα μπορούσε να γίνει και σλόγκαν για την περιοχή αν όλοι μαζί το αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα πλαστικοπότηρα με τα βιοδιασπώμενα και με σπόρους μέσα!!!
Μια ιδέα που θα πιάσει... αν την αποδεχτούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: