Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ....

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Με το υπ’ αρ. 309066/3-12-2019 η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Χανίων καλεί τους δήμους να πάρουν απόφαση αν θα συμμετέχουν ή όχι στο πρόγραμμα δακοκτονίας για τα έτη 2020-2022. Για να πάρει απόφαση το Δ.Σ. ο δήμος ζητά από τα τοπικά συμβούλια να ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς και να πάρουν τη σχετική απόφαση, που πρέπει να γίνει σεβαστή από το Δ.Σ. Και είναι αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα αρκεί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Σε ποιο όμως πρόγραμμα δακοκτονίας να συμμετέχουν, μετά την καθολική αποτυχία και την οικονομική ζημιά το 2019; Με ποια ενημέρωση για τα αίτια της αποτυχίας και από ποιους; Τα ερωτήματα πολλά τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους προέδρους των Τ.Σ. και η αμφισβήτηση του θεσμού, που μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα αν εφαρμοσθεί σωστά, αυξάνεται.
Δυστυχώς τόσο η ΔΑΟΚ Χανίων όσο και ο δήμος αρκούνται στο γράμμα του νόμου. Να υπάρχει απόφαση, όποια κι’ αν είναι, έγκαιρα. Αδιαφορούν μάλλον για τις συνέπειες στο παραγόμενο προϊόν, τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία και πως μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας. Διαφορετικά θα έκαναν τουλάχιστον ενημερωτικές συναντήσεις πριν ληφθούν οι τυπικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: