Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

"Τα βρήκαν" .."μπήκαν τα μαχαίρια στην Θήκη" μας χλευάζουν τα ΜΜΕ των Χανίων και έχουν δίκιο. Το γεγονός του μήνα, λέω εγώ, αν και περισσότερο μοιάζει με μια συνθήκη ανάμεσα σε δυο μισητές πόλεις κράτη με εγγυήτρια μια άλλη δύναμη που δεν έχει να κάνει με την περιοχή μας.. εντούτοις την φέραμε εμείς εδώ για να μας εγγυηθεί.
-Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς Δυτικής Κρήτης, τι δουλειά έχει με το Λαφονήσι θα μου πείτε; Έ αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας φορέα μας βάζουν επιτηρητές και κουμανταδόρους. Μάλιστα όπως θα διαπιστώσετε όσοι διαβάσετε τους όρους της "συνθήκης" θα καταλάβετε οτι δεν τα βρήκαν ακόμα αλλά θα τα βρουν για το καλό της περιοχής αφού συντάξουν προτάσεις οι οποίες θα περάσουν απο διαβούλευση.
Με απλά λόγια αφού δεν μπορούσαν να τα βρούνε οι όμοροι δήμοι μας έφεραν τον τοποπαρατηρητή, που θα μας ελέγχει και θα προσπαθήσει να μας κάνει να κάνουμε όλα αυτά που τόσα χρόνια δεν κάναμε αλλά λέγαμε οτι θα κάνουμε.. 
Μόνο θετικό η απαλλοτρίωση και για όσους ξέρουν, αυτό ήταν και το πρώτο που έπρεπε να γίνει χρόνια.. φυσικά πολλά μπορούν να γίνουν απο δω και πέρα αρκεί να τηρηθούν τα προβλεπόμενα της εγκεκριμένης Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) Για να δούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: