Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ 1900

Είναι ίσως η πιο σπάνια φωτογραφία κατά 99% τραβηγμένη απο τον Διαμαντόπουλο το 1900 απο την Κουνουπίτσα. Το ενδιαφέρον της φωτογραφίας είναι οτι για πρώτη φορά φαίνεται ο μιναρές της πόλης με το κόκκινο βέλος (κάντε μια μεγέθυνση) και φυσικά το γνωστό σε κάποιους οτι το Τσαρσί του Καστελιού ήταν ανατολικά του φρουρίου και όχι παράλληλα με το φρούριο. Δίπλα στο φρούριο απαγορευόταν να κτίσεις, μάλιστα κατά την προέκταση του φρουρίου απο τους Τούρκους έριξαν όλα τα οικοδομήματα που εφάπτοντας με αυτό. (έχω βάλει σχετική φωτο παλαιότερα) 
Για να καταλάβουμε και το μέγεθος της πόλης το σπίτι με τον μπλε κύκλο είναι του Σαμψάκη που υπάρχει ακόμα και σήμερα λίγο παραπάνω απο 1ο Δημοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: