Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ

Με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συναντήθηκε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, με αντικείμενο προβλήματα του νομού Χανίων (εγώ αναφέρω τα της Κισάμου)  στον τομέα αρμοδιότητας της....και τις είπε όπως γράφουν τα Hania news
1. ΕΠΑΛ Κισάμου: Τα containers που έχουν εξασφαλισθεί για την προσωρινή στέγαση του ΕΠΑΛ, δεν επαρκούν για τη στέγαση των εργαστηρίων. Επιπλέον, η μελέτη για τα νέα κτήρια δεν έχει πρόβλεψη για το ΕΠΑΛ, όπως ενημερώθηκα σε πρόσφατη σύσκεψη στον Δήμο Κισάμου. Τόνισα ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλισθεί η συνέχιση της πλήρους λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κισάμου, τόσο στο διάστημα της προσωρινής στέγασης, όσο με την οριστική λύση στο μέλλον. Ζήτησα να διευκρινίσει η Υφυπουργός τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς το ζήτημα αυτό, καθώς πρόσφατες συζητήσεις έχουν δημιουργήσει ανησυχίες στην τοπική κοινωνία. Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο δεν έχει στο σχεδιασμό του ούτε κατάργηση ούτε συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κισάμου με άλλο γειτονικό ΕΠΑΛ. (Για το ζήτημα των containers και της μελέτης, η Υφυπουργός θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες).

3. Δημοτικό Σχολείο Έλους Κισάμου: Το σχολείο αυτό έχασε το χαρακτηρισμό του δυσπρόσιτου επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησα να δοθεί ξανά ο χαρακτηρισμός αυτός, για να διευκολυνθεί ο διορισμός εκπαιδευτικών στο σχολείο αυτό (μοριοδότηση). Η Υφυπουργός με ενημέρωσε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, με πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας του νομού, και με διαβεβαίωσε ότι θα την κάνει δεκτή. (Συνεννοήθηκα ήδη σχετικά με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας των Χανίων).

Παρά την προσπάθεια του Μανούσου εγώ βλέπω οτι ούτε η κ. Ζαχαράκη ξέρει ακριβώς πόσα κοντέινερ χρειαζόμαστε, αλλά ούτε και πότε θα έλθουν.
Ήδη απο την πρώτη του χρόνου μετράμε αντίστροφα και δεν πιστεύω οτι κάποιος "πιστεύει" οτι θα είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο... που εμείς το ξέρουμε, αλλά δεν το ξέρουν οι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: