Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Γράφει ο Ψαράκης Γιώργος*
Η κινητοποίηση μιας ημέρας του 1ου Γυμνασίου έληξε και αύριο θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Σίγουρα προκαλείται αναστάτωση σε τέτοιες ημέρες, λόγω διάφορων εντάσεων που προκαλούνται μεταξύ όσων εμπλέκονται, δηλαδή μεταξύ μαθητών, γονέων, καθηγητών και υπευθύνων του Δήμου. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στον τρόπο δράσης, ο στόχος είναι κοινός, ο οποίος είναι ένα σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό σχολείο δίχως προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνονται συνεχώς βήματα. Ασταμάτητα. Και από την προηγούμενη δημοτική αρχή και από την νυν. Είναι επίσης αλήθεια ότι κάποια πιο περίπλοκα θέματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα (υγρομόνωση της βορινής πλευράς, γυμναστήριο, ελενίτ, κεντρική σκάλα, ...). Οι υπεύθυνοι του Δήμου (ο αντιδήμαρχος Παιδείας και ο πρόεδρος επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης), μίλησαν με ειλικρίνεια στα παιδιά, υποσχέθηκαν ότι θα είναι συνεχώς κοντά τους και ζήτησαν να κριθούν για το έργο τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τους ευχαριστούμε.
Όσον αφορά τις εντάσεις, ανήκουν και αυτές στη ζωή και είναι απαραίτητες στον εμπλουτισμό εμπειριών των μαθητών. Όμως, ως σχολείο επιδιώκουμε να καλλιεργούμε την ειρήνη, τον υγιή διάλογο, την λογική και την αξία του σεβασμού του άλλου. Γι αυτό και βλέπουμε τις εντάσεις θετικά μόνο ως ένα μέσο να αντιληφθούν και να προβληματιστούν οι μαθητές για τα λάθη που εύκολα γίνονται σε τέτοιες στιγμές. Πρέπει να γίνει το λάθος, ώστε να διδαχθεί κανείς από αυτό, και να μην ξαναγίνει.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή σχολική καταιγίδα έληξε και ας πάρουν όλοι κάτι από το νερό που έπεσε. Μπορεί να μην αρέσει μια κακοκαιρία, όμως κανείς δεν αμφισβητεί την ωφέλεια του ζωογόνου νερού της βροχής.
*Εκπαιδευτικός διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: