Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ;

«Ο Μπάλος δεν σηκώνει ούτε έναν άνθρωπο. Ο Μπάλος πρέπει να κλείσει τελείως». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μίλησε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο 2ο Chania Business Forum.
Συνεχίζοντας την ομιλία της, η κα. Μπακογιάννη υποστήριξε πως «οι μόνοι άνθρωποι που θα πρέπει να πηγαίνουν οδικώς εκεί είναι εκείνοι που θα πρέπει να καθαρίζουν από τη θαλάσσια ρύπανση που θα έχει. Η ανάπτυξη του Μπάλου θα γίνεται από τα καραβάκια που θα περνούν και θα βλέπουν οι άνθρωποι του Μπάλου. Τον έχουμε καταστρέψει. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στρείδια, ούτε ροζ παραλία, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό πρέπει να ξαναγεννηθεί. Για να ξαναγεννηθεί θέλει απόλυτη απαγόρευση τουρίστα στον Μπάλο».

Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρει η Ντόρα δεν υπάρχει αμφιβολία. Ας ελπίσουμε οτι δεν θα ξεσπάσει πόλεμος ..πάντως εγώ συμφωνώ απόλυτα στο κλείσιμο του Μπάλου ανοίγοντας βέβαια ένα άλλο τουρισμό εντός της πόλης μας, αυτόν των ψηφιδωτών. Ας κλείσουμε τον Μπάλο κι ας φέρουμε τους τουρίστες στα αρχαία της πόλης μας, που χρειάζονται πολύ λίγα χρήματα (μόνο στέγαστρα και προσωπικό) για να είναι επισκέψιμα... και σε αυτό είμαι σίγουρος οτι η Ντόρα μπορεί να βοηθήσει.
Φυσικά.... δεν χρειάζεται να περιμένουμε να κλείσει ο Μπάλος ..μπορεί να τα φτιάξουμε κι ας μην κλεισει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: