Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΕ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕ ΩΣ ΤΟ 2019

Σαν πολίτης πήγα να ακούσω τις γνώμες των δημοτικών συμβούλων στο 80σέλιδο διαβιβαστικό της περιφέρειας για το Πυρηνελαιουργείο του Κορφαλώνα. Δεν άκουσα και πολλές, 3 ίσα-ίσα, με λύπησε το γεγονός, αλλά και οτι για ένα τόσο σοβαρό θέμα οι απουσίες ήταν τρανταχτές, εξάλλου φαίνονται και στην εικόνα. Από τους 13 συμβούλους, ίσως και να μέτρησα λάθος, είχαμε 2 αρνητικές γνώμες και ένα παρόν... οπότε το Πυρηνελαιουργείο καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως είπε και ο δήμαρχος, το Μάιο του 2019 θα πρέπει να πάρει τον εξοπλισμό του για αλλού, ως τότε μια υπομονή την χρειαζόμαστε.  
Πάντως ενδιαφέρον προκάλεσε οτι ως το 2014!!! δεν υπήρχε καμιά καταγγελία επίσημη, ούτε απο πολίτη, ούτε απο φορέα, για το εργοστάσιο ...  
Ακόμα ο δήμαρχος είπε οτι ... όσοι έλειπαν, αυτοί ίσως, δεν είχαν την δύναμη να πουν την γνώμη τους και ότι η απομάκρυνση του πυρηνελαιουργείου απο την περιοχή, οφείλεται στις προσπάθειες της τωρινής δημοτικής αρχής, μιας και η προηγούμενη τόσα χρόνια δεν είχε κάνει εντελώς τίποτα. 
Φυσικά θα σταθώ για άλλη μια φορά στα λόγια του Κωστή Κουκουράκη ο οποίος μαζί με 4-5 απο την δημοτική αρχή να ήταν και οι μόνοι που διάβασαν το 80σέλιδο διαβιβαστικό της περιφέρειας, που είπε ξεκάθαρα οτι ο επιχειρηματίας κάνει την δουλειά του και έριξε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, απο το 2010 ως και σήμερα, που δεν προσπάθησαν να κάνουν ένα χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ είχαν την δυνατότητα και την χρηματοδότηση. 
Αυτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: