Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ;

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τις περιοχές και τις παραλίες όπου απαγορεύεται το κολύμπι στα Χανιά... εκτός απο λιμάνια, αγκυροβόλια, καρνάγια που έτσι και αλλιώς είναι όχι μόνο μολυσμένα αλλά και επικίνδυνα.. η απόφαση αναφέρει ρητά οτι:
Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού των βιολογικών καθαρισμών όλων των περιοχών που έχουν..... Χανιά, Καλύβες, Γεράνι, Παλαιόχωρα, Κίσαμο.
Και στην παράγραφο 9 αναφέρει "Στις περιοχές που απαγορεύεται η κολύμβηση πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» με την ευθύνη των Ο.Τ.Α στην περιοχή των οποίων υπάγονται οι ακτές. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, έτσι ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται κατάλληλα και να μην καταστρέφονται.

Όπως βλέπουμε κάτι δεν πάει καλά με τους βιολογικούς όλου του νομού γιατί αν τα νερά ήταν καθαρά ποιος ο λόγος της απαγόρευσης;
Μάλιστα με μικρά γράμματα αναφέρει οτι η απόφαση αυτή "εκδόθηκε μετά από συνεχείς (μηνιαία επαναλαμβανόμενους) ελέγχους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας".
Τι έγινε άραγε και φτάσαμε σε αυτό το γεγονός όταν ήδη ξέρουμε οτι ο δικός μας πέφτει μέσα στον κλειστό κόλπο της Κισάμου; 
Αλήθεια αναρωτηθήκατε δεξιά και αριστερά του αγωγού πόσα είναι τα 200 μέτρα;
Θα μου πει κάποιος δυσφήμιση κάνεις που το αναφέρεις... συμφωνώ αλλά και το γκρούψιμο και η σιωπή γιγαντώνουν το πρόβλημα. Άρα ας κάνουμε κάτι να διορθώσουμε την κατάσταση κι αν δεν είναι σωστή τότε να κάνουμε μια αναφορά στο κράτος οτι κάνει λάθος μετρήσεις.
Θεωρώ οτι πρέπει να καταργήσουμε τον υποθαλάσσιο αγωγό και αν το νερό είναι καλό να πάει στον ΟΑΔΥΚ για πότισμα. Διπλά κερδισμένοι θα είμαστε όλοι... και επιχειρήσεις αλλά και αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: