Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ

Η Πολυρρήνια, πόλη κράτος ισχυρή κατά την Ελληνιστική περίοδο είχε εξουσία, από το Κρητικό ως και το Λιβυκό πέλαγος. Τον Δεκέμβριο λοιπόν του 2016 είχα δημοσιεύσει αυτόν τον χάρτη με τίτλο: 
"Για να περνά η ώρα" και συμπλήρωνα....
"Με κέντρο την Πολυρρήνια οι υπόλοιπες αρχαιολογικές θέσεις στην Κίσαμο φαίνεται σαν έχουν ίση απόσταση.
Τελικά τον χάρτη τον συμπλήρωσα με δυο ακόμα αρχαιολογικές θέσεις (η μια είναι ακόμα άγνωστη, ως προς το όνομα, στα νοτιοδυτικά του Φαλασαρνιώτικου κάμπου. Σήμερα θα γράψω και τα ονόματα των τοποθεσιών οι οποίες φαίνεται να είχαν εξάρτηση απο την Πολυρρήνια. Πάντως όλες είναι πάνω σε ένα κύκλο με κέντρο την Πολυρρήνια...τύχη ή πραγματικότητα δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: