Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

100 περίπου, Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανάμεσα τους και δυο δυο Σαμαρείτες του τμήματος Κισάμου, η Χρύσα Παντελάκη, και ο Γιάννης Κατσικογιάννης, φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Καλαβρύτων, όπου έγινε η Πανελλήνια Εκπαίδευση Εκπαιδευτών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης Εκπαίδευσης η οποία είχε σκοπό την ανάδειξη νέων Εκπαιδευτών με ειδικότητα την Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, οι υποψήφιοι Εκπαιδευτές εκπαιδεύτηκαν στη διδακτική των ενηλίκων προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εκπαίδευσης των ανωτέρω αντικειμένων. Ειδικότερα, παρακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα Εκπαίδευσης από Εκπαιδευτές Εκπαιδευτών του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, διδάχθηκαν τεχνικές διδασκαλίας, κατάρτισης σχεδίων μαθήματος με βάση τους εκπαιδευτικούς στόχους, την κατάρτιση αληθοφανών σεναρίων για την εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών κ.α. Η Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με τις εξετάσεις των υποψηφίων Εκπαιδευτών.
Μπράβο στα παιδιά που πήραν το δίπλωμα του εκπαιδευτή και σ΄ανώτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: