Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πλατεία Τζανακάκη, μια πλατεία με συνεχόμενα λάθη στον σχεδιασμό και στην λειτουργικότητα της. Τραβάς μια τυχαία φώτο και βλέπεις 50 λάθη που υπάρχουν, άλλα εν αγνοία μας και άλλα εσκεμμένα. 
Αυτά είναι Quiz και όχι αυτά που βάζουν στο "κυνήγι του χαμένου θησαυρού".
Πάμε λοιπόν.... στάση υπεραστικών λεωφορείων. Λέτε να ξαναγυρίσει το λεωφορείο; Ενημερωτική ταμπέλα που δείχνει πως θα κινηθείς στην πόλη (φωτιζόμενη) βέβαια προέχει η διαφήμιση οπότε για να την δεις πας από το χορτάρι που ενδεχομένως εκτός από σκυλοναρκοπέδιο να είναι και βρεγμένο. Ταμπέλα που σε πληροφορεί ότι είναι η πιάτσα των ταξί.. ήταν βέβαια αλλά την ξέχασαν οι φίλοι μου που τους έδιωξαν για να φτιάξουν μια λειτουργική πλατεία. Ο μετασχηματιστής ή όπως αλλιώς τον λένε ανοικτός εκεί σε δημόσια θέα, και φυσικά ένας στύλος γιατί απλά δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση στην ηλεκτροδότηση του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: