Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....

Ας ετοιμάζονται οι ιδιώτες για Ελαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα μιας και η νέα απόφαση της κυβέρνηση ζητά το 30%  επί των ακαθαρίστων από τις εταιρείες και επιχειρήσεις των δήμων που εκμεταλλεύονται παραλίες. Πάντως ο δήμος δια στόματος δημάρχου είπε ξεκάθαρα, ότι τα πράγματα στενεύουν για τους δήμους και με το ποσοστό που θέλει το κράτος πάει να διαλύσει τις δημοτικές επιχειρήσεις για να έλθουν στα χέρια των ιδιωτών. 
Ο Δήμος Κισάμου αυτή την στιγμή εκμεταλλεύεται με την Μονομετοχική του 7 θέσεις ομπρελών, σε Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα και Μπάλο.
Εντός του μήνα θα γίνει ξανά δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, μιας και ήδη ο τουρισμός άρχισε και ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός θα έθετε σε κίνδυνο την καλή ανάπτυξη και λειτουργία των περιοχών μας. 
....Οπότε μάλλον θα πάρουμε προς εκμετάλλευση και φέτος τις 7 θέσεις ομπρελών στις 3 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, με μεγάλο ρίσκο και πιθανότητα να είναι μια ζημιογόνα χρονιά.
Από την άλλη είναι και μια καλή ευκαιρία να δούνε οι εκλεγμένοι μας, την νέα κατάσταση και να κάνουν οτι και οι άλλοι δήμοι στην χώρα, και να τις νοικιάσουν.... αφού αναλογιστούν οτι τα χρήματα θα είναι πολύ περισσότερα αν βγάλουν τις παραλίες σε δημοπρασίες...


Δεν υπάρχουν σχόλια: