Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Μαΐου 2017

AΓΝΕΙΟΝ ΚΑΙ ΑΙ ΣΩΣΤΗΣ

Αγνείον στον Άγιο Σώστη στο ακρωτήριο της Γραμβούσας, πόλης και ιερό του Απόλλωνα. (λιμήν εστίν έχων ιερό…εσώτερος κόλπος και καλείται Μυρτίλος και ύδωρ έχει) Στασιασμοί. Κάπου εκεί κοντά ήταν και ο Ναός του Απόλλωνα του οποίου τα θεμέλια δεν έχουν βρεθεί. 
Σίγουρα δεν ήταν πόλη αλλά ίσως μαζί με το ιερό να ήταν ένα καλό φυλάκιο επί Ρωμαϊκών χρόνων μιας και είναι αγκυροβόλιο και σήμερα για μικρά σκάφη που τα πιάνει η θαλασσοταραχή.
Στην τοποθεσία που πας είτε με καραβάκι από την Κίσαμο, είτε με τα πόδια από το παρκινγκ του Μπάλου σώζονται κάτι ερείπια καθώς και η παλιά εκκλησία του Άι Σώστη (σήμερα λίγο παραπέρα έχει κτισθεί απο Ραβδουχιανούς καινούργιος ναός που γιορτάζει στις 7 του Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: