Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ

ΤΟΤΕ
Φτάνοντας στην Κάντανο και βλέποντας την εικόνα του λατομείου είναι μια εικόνα που σε πληγώνει. Είναι μια εικόνα που σε πληγώνει ακόμα και αν δεν ξέρεις την ομορφιά και την ιστορία αυτού του τόπου. Διάβασα πάρα πολλά για την υπόθεση της Καντάνου και με την ευκαιρία της επίσκεψής μας η θέση μας είναι δεσμευτική. Λέμε ότι δεν θα υπάρξει καμία επέκταση πέραν των 59 στρ. που λειτουργεί το λατομείο. Η άδειά του λήγει στο τέλος του 2009. Δεν θα υπάρξει καμία ανανέωση της άδειας αυτής. Θα υπάρξει εργασία αποκατάστασης και καλούμε τη Νομαρχία, που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, να το κάνει πραγματικά. Υπάρχουν πολύ μεγάλες παρεμβάσεις στο πώς λειτουργεί το λατομείο και η Νομαρχία δεν έχει παρέμβει όπως θα έπρεπε, το ίδιο και η Περιφέρεια, γιατί υπάρχουν διαπιστωμένες γνωμοδοτήσεις από τους ελεγκτές περιβάλλοντος που δεν έχουν ελεγχθεί από την Περιφέρεια. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ανάδειξης του ιστορικού δρόμου για τον οποίο θα φέρουμε ερώτηση στη Βουλή, γιατί αποδέχθηκε ο υπουργός πολιτισμού τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, του Ζαχόπουλου, να μην αναγνωρισθεί ο δρόμος ως ιστορικής σημασίας.
Αυτά είπε και συζήτησε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που επισκεύθηκε το φαράγγι της Καντάνου το 2008 με μπροστάρη τον βουλευτή Επικρατείας κ. Σπύρο Κουβέλη, τον βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτη και τον γραμματέα του τομέα περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Λιβανό, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή κ. Μ. Σκουλάκη και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Δαμιανάκη και Λ. Κουρουπάκη.
ΑΠΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Τώρα που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μάλλον η άδεια δεν θα ανανεωθεί και το φαράγγι θα ξαναποκτήσει την παλιά του αίγλη ή περασμένα λόγια = λόγια του αέρα;
Ο ΣΕΛΙΝΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: