Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ !!!

ΑΝΕ(ΤΕΚ)Ν ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΥΦΑΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ…
Όλοι έχουν βαλθεί να γεμίσουν την Κίσαμο με  τεχνητούς υφάλους και εσύ Γιάννη θέλεις και ένα ακόμη, με όνομα μάλιστα: Μυρτιδιώτισσα.
Μπορεί να μην είναι κακή εξέλιξη αν έγινε πράγματι εξαγορά των μετοχών της ΑΝΕΚ(ύπρου), και αν :
Α) Η ΑΝΕΝ αποκτήσει  μεγαλομέτοχο διατεθειμένο να δαπανήσει κεφάλαια.
Β) Στο τίμημα περιλαμβάνεται ο όρος ανάληψης της αποπληρωμής οφειλών πάσης φύσεως, και
Γ) Αν υπάρχει όραμα και στρατηγικό σχέδιο.
Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΕΝ δεν αποτελεί πλέον αναπτυξιακό εργαλείο για την Κίσαμο, ούτε να ελπίζει κανείς σε κέρδη ή επανάκτηση κεφαλαίων.
Σε κάθε περίπτωση προστίθεται ένα ακόμη μάθημα πάθημα στον τόπο: Οι μικρομεγαλισμοί κάποιων, η ανικανότητα άλλων και η αμάθεια  πολλών μόνο δεινά επισωρεύουν.
Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι πάντα (θα) είναι στο στόχαστρο αετονύχηδων που, πετώντας και ένα πινάκιο φακής στους κολαούζους τους (θα !!) καταληστεύουν το πόπολο. Πολλοί θέλησαν και άλλοι έγιναν και άλλοι ελπίζουν να γίνουν χαλίφηδες της Κισάμου. Είναι καλό το χαλιφάτο. Έχει εργατικούς ανθρώπους, παχιά εδάφη και εξαιρετικό φως. Και πολλούς και αγνούς χαλικούτηδες  που αγαπούν το τόπο τους.
Και ρωτώ, ώ της αφελείας:
Τα χρήματα που εισέφεραν οι θεσμικοί φορείς νομάρχες δήμαρχοι τίνος  ήταν?
Τα χρήματα της ΑΝΕΚ τίνος ήταν?

Ήταν του λαού και τα διαχειρίζονται επώνυμοι εν ονόματι του. Δυο φορές κορόιδα!!
Εδώ που φθάσαμε, κάθε ένας που έχει εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, αλλά και στις προηγούμενες, που καταμαρτυρεί ο τίτλος, θα πρέπει να αποσυρθούν σιωπηλά από κάθε διεκδίκηση δημόσιου αξιώματος της Κισάμου. Δεν δικαιούνται να μολύνουν και το νέο εγχείρημα που έρχεται ως δεύτερος Καποδίστριας.
Θυμάμαι πόσο θίγονταν όταν στις συνελεύσεις τους προδίκαζα το τέλος από το 2002.
Θυμάμαι τους «Μιχαηλοσαραβελάκηδες» να με απειλούν με καταμήνυση και τον πρώην δήμαρχο να θίγεται όταν στο τοπικό κανάλι του έλεγα ότι το πλοίο κινδυνεύει από τα επιχειρηματικά αδιέξοδα.
Πάντως αν το πλοίο δεν εκπλειστηριάσθηκε μπορεί και να υπάρχει κάποια ελπίδα.
Ας μάθουν έστω αυτό οι νομαρχιακοί σας και δημοτικοί σας εκπρόσωποι, Γιάννη.
Αν πάντως  το πήρε από πλειστηριασμό θα το πάει για σκράπ. Δεν το πιστεύω.
Αν έχει κάποια σημασία…
Γιάννης Φωτάκης  


Υ.Σ Το τι έγινε με το πλοίο θα το μάθουμε από Δευτέρα, όταν θα ανοίξει ο δήμος και η ενημέρωση μας θα είναι καλύτερη. Στην Καλαμάτα πάντως ήδη μαζεύουν υπογραφές, μήπως θα έπρεπε να γίνει και εδώ το ίδιο;
Η άλλη ιδέα που έχω είναι να το φέρουμε και να το προσαράξουμε σε καμιά παραλία του κόλπου για τουριστική ατραξιόν, αλλά και συνάμα να το βλέπουν οι καλοθελητάδες καθημερινά !!! 

Για φαντάσου με 10.000 Ε γίνεσαι εφοπλιστής την σήμερον ........ πλάκα έχει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: