Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Την «ίδρυση ενός ακόμα Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Ν. Χανίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού» ζητάει με νέα παρέμβαση του στη Βουλή, προς την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης, κα Πετραλιά, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων, Μ. Σκουλάκης.
Στο κείμενο της ερώτησης του κ. Σκουλάκη αναφέρει:
«Με σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων μου (4370/14.2.2007, 9163/ 12.6.2007 και 4844/22.1.2008) σας έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει - τα τελευταία 3,5 χρόνια - τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Χανίων με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης του Οργανισμού του ΙΚΑ Χανίων, δεδομένου ότι ο ισχύων οργανισμός της Υπηρεσίας δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά πληθυσμιακά και ασφαλιστικά δεδομένα του Νομού και ως εκ τούτου, επιβάλλεται η τροποποίηση του.
Στα πλαίσια αυτά σας είχα υπογραμμίσει την ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον ενός ακόμα Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Ν. Χανίων – εκτός πόλεως - για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού».
Παράλληλα επισημαίνει πως «η αλλαγή των ασφαλιστικών και πληθυσμιακών δεδομένων, η γεωμορφολογία του Νομού Χανίων με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ βόρειου και νότιου τμήματος, και ο μεγάλος χρόνος αναμονής-εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων-εργοδοτών από το ΙΚΑ Χανίων, καθιστούν αναγκαία τη σύσταση τουλάχιστον μίας νέας διοικητικής μονάδας σε περιοχή του Ν. Χανίων, όπως έχει υποδειχθεί και από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χανίων».
Καταλήγοντας, ο κ. Σκουλάκης ερωτά την αρμόδια Υπουργό για το αν:
1. Θα προβεί στην τροποποίηση του οργανισμού του Περιφερειακού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Χανίων, προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στα σημερινά πληθυσμιακά και ασφαλιστικά δεδομένα; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η όλη διαδικασία;
2. Προβλέπεται η ίδρυση ενός τουλάχιστον τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Ν. Χανίων για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού;


Επειδή δεν είναι μόνο ο κ. Σκουλάκης που ζητάει κάτι τέτοιο, παλαιότερα το ζήτησε και ο κ. Νικηφοράκης της Ν.Δ, καλό είναι να σκεφτούν και λίγο την αποκέντρωση και ας βοηθήσουν τον τόπο τους, ας στελεχώσουν δηλαδή το ήδη υπάρχων υποκατάστημα στο Καστέλι. Μπορούν, φυσικά να αλλάξουν και τα μυαλά ενός δημάρχου που θέλει υποκατάστημα στον Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: