Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.....

Μια μέρα έκανα να συνέλθω με το δελτίο τύπου του Δήμου Κισάμου σχετικά με τα έργα και τις ενέργειες της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου.
Έργο η υποχρέωση δεν είναι και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά .... δεν θα σχολιάσω την καθαριότητα μιας και πραγματικά για την κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο μας (νταμάρια, μπαζωμένα ρέματα, διασκορπισμένες χωματερές, έχουμε και εμείς μεγάλη ευθύνη ..ίσως την μεγαλύτερη αλλά θα πω μόνο ότι όσα βήματα κι αν γίνουν προς το καλύτερο πάντα θα υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν ή δεν έγιναν.
Βέβαια θα μείνω στο τμημα πρασίνου, που παρά τις πολύτιμες προσπάθειες του συνταξιοδοτημένου κηπουρού... σήμερα βρίσκεται υπό διάλυση. 
Ούτε ένα δενδράκι δεν φυτεύτηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη παρ' όλο που υπήρχαν δράσεις πολλές. Ούτε ένα δενδράκι δεν αντικαταστάθηκε απ' όλα όσα εμείς με άδεια καταστρέψαμε επί της Ηρώων Πολυτεχνείου...μάλιστα όπως διαπιστώνουν όσοι την περπατάνε τα παρτέρια που υπήρχαν δεντράκια φυτεμένα από μια άλλη δημοτική αρχή έκλεισαν επιμελώς ώστε αφενός να μην σκοτωθεί κανένας αλλά και το σπουδαιότερο να μην ξαναφυτευτεί τίποτα σε αυτά. 
Δεν θα σχολιάσω για το δένδρο στην είσοδο της πόλης που ξεράθηκε μετά από ένα καλό πετσόκομα αλλά τουλάχιστον 4 χρόνια είναι πολλά να παραμένει ξερό και να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. 
Από τα θετικά οι δύο νησίδες που φτιάχτηκαν στον δρόμο του γηπέδου .. 
Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα μάθουμε να προσέχουμε το πράσινο στην πόλη και να φυτεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δένδρα. Εθελοντές υπάρχουν πολλοί και πρέπει να ενεργοποιηθούν και τα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: