Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ -ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 Το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΚΙΣΣΑΜΟ» με τις θέσεις, τις προτάσεις 
και τις προτεραιότητες της ομάδας Σταθάκη

Οι Άνθρωποι και το Περιβάλλον ήταν διαχρονικά και παραμένουν μέχρι και σήμερα οι κινητήριες δυνάμεις της Κισσάμου, επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, στο εισαγωγικό κείμενο του προγράμματος του συνδυασμού του, «ΜΑΖΙ για την ΚΙΣΣΑΜΟ». 
Σε ένα καλαίσθητο οκτασέλιδο, ο κ. Σταθάκης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν τις βασικές θέσεις του συνδυασμού αναφορικά με την επόμενη μέρα στην Κίσσαμο, καθώς και το σύνολο των ανθρώπων που συγκροτούν την ισχυρή τους ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να προχωρήσει στην «επανεκκίνηση» του Δήμου, προκειμένου να βγει από τη στασιμότητα των τελευταίων τεσσάρων ετών. 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής, με έμφαση στο οδικό δίκτυο, τις αναπλάσεις, τα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο σχέδιο πόλης και στην αναγνώριση των κοινόχρηστων χώρων και του δημοτικού οδικού δικτύου στους οικισμούς του Δήμου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την επάρκεια και την ποιότητα του νερού, στα ζητήματα της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη αναφορά στις τρεις πιο επισκέψιμες περιοχές του Δήμου Κισσάμου (Λαφονήσι, Γραμβούσα - Μπάλος, Φαλάσαρνα), στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, υγείας και πρόνοιας, με έμφαση στους ηλικιωμένους, στον τουρισμό και την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας προς όφελος όλων των πολιτών, στον πολιτισμό και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κισσάμου. Επίσης, κατατίθεται συγκεκριμένη πρόταση και για τη βελτίωση της καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων και των αιρετών, που αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για αλληλοκατανόηση και ταχύτερες και αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε καθημερινά προβλήματα. 
«Κάθε φορά που οι Άνθρωποι βάδιζαν σε αρμονία με το Περιβάλλον της Κισσάμου, ο τόπος προχωρούσε μπροστά, δημιουργούσε, παρήγαγε, εξελισσόταν. Αυτός είναι, επομένως, ο “οδικός χάρτης”, με τον οποίο οφείλουμε να πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και τις ποικίλες προκλήσεις του μέλλοντος: ενεργοποιούμε τους ανθρώπους για να είναι συμμέτοχοι, πολύτιμοι στην κοινή προσπάθεια και προστατεύουμε - αναδεικνύουμε το περιβάλλον, που αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα», τονίζει ο κ. Σταθάκης.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «μετά από τέσσερα χρόνια που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας, με τα αποτελέσματα της αδράνειας να είναι ορατά όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του, δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα. Νέο ξεκίνημα που δεν μπορεί να γίνει από τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι ευθύνονται για την τετραετή στασιμότητα».
Ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι απαιτείται «νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα για το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου με: 
- συλλογικές διαδικασίες, συνέργειες, διαφάνεια και ενότητα,
- καθαρό σχέδιο και σαφείς προτεραιότητες στην υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων υποδομής,
- αειφόρο ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος,
- έμφαση στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, 
- ολοκληρωμένες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας και πρόνοιας,
- διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της Κληρονομιάς μας,
- αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών,
- μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της Κισσάμου».
«Για την επανα-οριοθέτηση των πραγματικών δυνατοτήτων της Κισσάμου και την πολύπλευρη ανάδειξη της ισχυρής της “ταυτότητας”. Συνομιλώντας με το παρελθόν της, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον», «με λόγο καθαρό και καρδιές γεμάτες ελπίδα», «γιατί η Κίσσαμος αξίζει περισσότερα, αξίζει καλύτερα», καταλήγει ο κ. Σταθάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: