Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΙΝΕ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ" ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

- Η υποκρισία και τα προσωπικά μικροσυμφέροντα για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε πως λειτουργούν εις βάρος του τόπου μας. 
Η Φαλάσαρνα γίνεται το θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων, το αντίκτυπο των οποίων θα επισκιάσει όλη την Κίσαμο. 
Δυστυχώς, κάποιοι "κύριοι" στο βωμό των εκλογών θυσιάζουν κάθε τι καλό έχουμε. 
Ο Δήμος είναι ολοφάνερο ότι έχει γίνει "μαγαζάκι" στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων, οι οποίοι δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα. 
Από την άλλη πλευρά, παρακολουθούμε όψιμους "μεσσίες" που μπαίνουν μπροστά για να υποστηρίξουν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα, κλείνοντας το μάτι στους φίλους τους επιχειρηματίες...η "καρέκλα" όμως είναι στο επίκεντρο των πράξεών τους και όχι η Κίσαμος. Είναι ολοφάνερο.
Και ο κόσμος; Ο λαός της Κισάμου; Οι επισκέπτες μας που έχουν λατρέψει τόσο πολύ τον τόπο μας;
Όλοι αυτοί, όλοι εμείς, βρισκόμαστε ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες, πονεμένοι που βλέπουμε τον τόπο μας να είναι έρμαιο προσωπικών συμφερόντων, ψευτοοικολογικών φανφαρων και μεγαλοεπιχειρηματικων βλέψεων... Δίχως λογική, δίχως ενσυναίσθηση των συνεπειών, δίχως αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και το μέλλον μας.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι ΜΟΝΟ στο χέρι μας να αποτρέψουμε τον αφανισμό μας. 
Δεν το έκανα ποτέ μου αυτό, τώρα όμως είμαι αναγκασμένος να σας πω πως είναι επιτακτική ανάγκη σε πρώτη φάση να τους "μαυρίσετε" στις εκλογές, αμέσως μετά να διεκδικήσουμε και πάλι να πάρουμε πίσω τη γη μας, την αξιοπρέπεια μας, το μέλλον μας.
Μιχάλης Θεοδωρογλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: