Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών έρχονται στο προσκήνιο.
Την περυσινή σχολική χρονιά κάτω από την πίεση και τις κινητοποιήσεις των γονέων, δόθηκε λύση στο πρόβλημα της λειτουργικότητας του Δημοτικού σχολείου Δραπανιά, το όποιο λειτούργησε ως 6 θέσιο. Η νέα σχολική χρονιά εφέτος δεν έχει προλάβει καν να ξεκινήσει και το θέμα επανέρχεται με υποβάθμιση πάλι του σχολείου σε 5 θέσιο.
Αν και η σχολική μονάδα είναι η τελευταία προς τα ανατολικά και στα όρια του δήμου Κισάμου, θα έπρεπε να χαίρει μεγαλύτερης φροντίδας και μέριμνας, ειδικά μετά και την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων, να αναστείλει τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Σφακοπηγαδίου, και να μεταφέρει εκεί τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής.
Για εμάς είναι δεδομένο ότι οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες κτιριακές και υλικοτεχνικές παροχές, όσον αφορά την ευθύνη του
Δήμου, αλλά και την εξ ολοκλήρου στελέχωσή του με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ειδικότερα για το συγκεκριμένο σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε και προσωπικό γενικών καθηκόντων, ακόμη και σχολικός τροχονόμος αφού η αύξηση της κίνησης προς το
Ελαφονήσι, έναν από τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς, αυξάνει την κυκλοφορία αυτοκινήτων εμπρός από τη σχολική μονάδα για μεγάλο διάστημα του χρόνου και ενώ τα σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά.
Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο εάν ο Δήμος δείξει ενδιαφέρον για το σχολείο του Δραπανιά, ώστε οι πεπαλαιωμένες προκάτ αίθουσες να αντικατασταθούν με σύγχρονο πράσινο κτίριο που θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές.
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι ούτε η νυν δημοτική αρχή του κ. Μυλωνάκη αλλά ούτε και η προηγούμενη του κ. Σταθάκη, δεν συνέβαλλαν με κανένα τρόπο στη λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου.
Οι μαθητές του Δραπανιά και των γύρω χωριών, αξίζει να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο το οποίο μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες του σήμερα.
Αντώνης Παρτσαλάκης
Υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: