Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ –ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΚΙΣΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

Ο κ. Θεοδωρογλάκης ειναι ο πρώτος που απάντησε στις ερωτήσεις του ΝΕΣΚ,μεσω της σελίδας μας αφού το πολυαναμενόμενο δημόσιο DEBATE με τους υποψήφιους δημάρχους Κισάμου δεν θα γίνει....

Αγαπητοί εκπρόσωποι  του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, Κισαμίτισες και Κισαμίτες εμπόροι και επιχειρηματίες, ο συνδυασμός μας ,ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή σας και τα ερωτήματα που θέτετε με αυτήν, εκθέτει τα παρακάτω : 
Κανονικά , θα έπρεπε θαρραλέα Κισάμου να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από όλους εμάς που εκτιθέμεθα στα κοινά της να βρεθούμε ΔΗΜΟΣΙΑ, ενώπιον των μελών σας, και να απαντήσουμε στις αγωνίες και τα ερωτήματά σας. 
Ως ψηφοφόροι, οι ίδιοι και οι οικογένειές σας θα πρέπει να αναρωτηθείτε ΠΟΙΟΙ κρύβονται , ΠΟΙΟΙ  αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση, ΠΟΙΟΙ δεν τολμούν να σας κοιτάξουν στα μάτια . 
Ο συνδυασμός μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε πρόθυμος και έτοιμος να συνομιλήσει θεσμικά μαζί σας, εξάλλου ο ρόλος του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ, και ως τέτοιος γίνεται αντιληπτός από εμάς. Με πράξεις , όχι με προσχηματικά λόγια ή με κούφιες υποσχέσεις. Αρκεί η καθεμία και ο καθένας από εσάς να μας εμπιστευτεί. Η έννοια ΕΜΠΟΡΟΣ θα ξαναβυθιστεί στις κισαμίτικες αστικές της ρίζες, των αρχών του περασμένου αιώνα, θα αναβαπτιστεί και θα αναγεννηθεί στην Κίσαμο της επόμενης 10ετίας. Και αυτά όλα θα τα δείτε στην πράξη. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, έχουμε ιδέες και το κυριότερο: έχουμε και ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ μάτια να βλέπουμε, αυτιά να ακούμε και μυαλό να κατανοούμε και να σκεπτόμαστε. 
Επί των ερωτημάτων που ο κ. Χουδαλάκης, ο σεβαστός Πρόεδρος Σας, θέτει , τοποθετούμαστε ως ακολούθως :  
Επί του Α' ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ
Η επιχειρηματική ανάπτυξη σε έναν αστικό ιστό , πέρα από τις ευθύνες της επιχειρηματικής πλευράς, βασίζεται πλέον στις αναπλάσεις και στις υποδομές που η πολιτεία φροντίζει να δημιουργεί ώστε να εξυπηρετεί την επιχειρηματικότητα.
Το λογικό λοιπόν ειναι μια δημοτική αρχή να αποφασίσει ποιο ειναι το επιχειρηματικό κέντρο του Δήμου μας και με επίκεντρο αυτό, να επιδοθεί σε ομόκεντρες αναπλάσεις και καινοτομίες που θα θέλξουν το καταναλωτικό κοινό. Κάτι τέτοιο στην πόλη μας , σαν επιχειρηματίες θεωρούμε ότι δεν έχει γίνει επαρκώς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και έτσι λοιπόν ρωτάμε:
1. Ποιες οι ευθύνες των δημοτικών αρχών τα τελευταία 30 χρόνια που κάτι τέτοιο έχει μείνει τόσο πίσω ;
2. Αν αναλαμβάνετε αύριο το πρωί δημοτική αρχή , σε ποιες ενέργειες θα προχωρούσατε, για να ενισχύσετε την επιχειρηματικότητα της πόλης μας;
3. Συμφωνείτε με την ιδέα της πεζοδρόμησης της Σκαλίδη απ άκρη σ άκρη , στην ανάπλαση της πλατείας Τζανακάκη και της πλατείας Μουσείου και στο άνοιγμα του πεζοδρόμου μόνο για εφοδιασμό καταστημάτων κάποιες πρωινές ώρες ;
Για την επιχειρηματική ανάπτυξη σε έναν αστικό ιστό, υπάρχει φορτίο ευθυνών , ιδεών και ενεργειών , που μοιράζεται θεσμικά στην Κεντρική εξουσία, τους βαθμούς αυτοδιοίκησης , τους θεσμικούς φορείς (ΕΒΕΧ και ασφαλώς και ο ΝΕΣΚ ) και στον καθένα από εσάς ατομικά (νοούμενο ως φορέα του προσωπικού , συντεχνιακού και συλλογικού του συμφέροντος) . 
Η εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας είναι αποτελεσματική ,όταν ικανοποιείται διαλεκτικά και ισομερώς η σχέση όλων των ανωτέρω. 
Οι αναπλάσεις και οι υποδομές υπηρετούν καλόπιστα τον ανωτέρω σκοπό ,όταν υπάρχει συναντίληψη και σύμπτωση σε κοινή στόχευση όλων των ανωτέρω εμπλεκομένων. 
Απλολαϊκά : Όταν ξέρουμε και αποφασίσουμε τι θέλουμε, έστω και πλειοψηφικά, ως κοινωνία, ως δήμος και ως έμποροι ,τότε η στόχευση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αταλάντευτη , ανεξάρτητα από πρόσωπα και εναλλασσόμενες δημοτικές αρχές. Χωρίς αναθεωρητισμό , πισωγυρίσματα και σκοπιμότητες. 
Η έννοια «επιχειρηματικό κέντρο» είναι συμβολικού χαρακτήρα, και εξυπηρετεί χωροταξικά και ιστορικά την ανάπλαση και τις υποδομές. Στην πραγματικότητα όμως, εμείς ως δημοτική αρχή ,θα «κυκλώσουμε» όλα τα μήκη και πλάτη και κάθε γωνιά του Δήμου μας, στην στόχευσή μας, ώστε κάθε μέλος σας να απολαμβάνει ισότιμα των πολιτικών και παροχών του Δήμου . 
Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κισάμου, που, κατά συνθήκη, οριοθετείτε στο ερώτημά Σας, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ :  
1. Από το 1990 και εντεύθεν κανείς συγκεκριμένος –ολιστικός προγραμματισμός, κανένα ρεαλιστικό όραμα και κανένα οργανωμένο και ενδελεχές σχέδιο δεν είχαν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές για την ανάδειξη του εμπορικού κέντρου . Για να είμαστε δίκαιοι , απόπειρες και προσπάθειες από κάποιες δημοτικές αρχές έγιναν . Αλλά,  υπέκυψαν στις ισχυρές πιέσεις  , εκείνων που  διαχρονικά αντιλαμβάνονται με ανταγωνιστικούς όρους το κοινό συμφέρον. Ατομικό εμπορικό συμφέρον και πολιτικό κόστος νομίζουμε ότι είναι έννοιες γνωστές σε όλους μας . 
 2. Μόλις αναλάβουμε  Δημοτική Αρχή - ΕΜΕΙΣ το πιστεύουμε-   και γνωρίζουμε ότι και οι περισσότεροι από εσάς το ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ  - και πρέπει να το τολμήσετε υπερψηφίζοντάς μας - , θα προχωρήσουμε στα κάτωθι : 
-Ανάθεση  Αντιδημαρχίας με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα .  
-Συγκρότηση ΟΜΑΔΑΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ, με μέλη της δημοτικής αρχής, τεχνοκράτες-  εξωτερικούς συνεργάτες της αγοράς και  του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κισάμου, με συμμετοχή τόσο του ΝΕΣΚ, του Συλλόγου Ξενοδόχων, όσο και φορέων που θα συσταθούν όπως ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Εμπορικού Κέντρου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην περιοχή κ.λ.π. 
- Η επιτροπή αυτή θα μετασχηματιστεί σε  Κέντρο  Στήριξης  της Επιχειρηματικότητας  στην Κίσαμο, το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη τόσο της πρωτεύουσας ,όσο και ολόκληρου του Δήμου ,μέσα από τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης της δημοτικής αρχής.
- Μέσα από το Κέντρο αυτό , σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς(πανεπιστήμια, επιμελητήρια, ενώσεις ξενοδόχων κι εξαγωγέων, αγροτικούς συνεταιρισμούς), και, κατόπιν των σχετικών προτάσεών του , επί συγκεκριμένων αντικειμένων  και ασφαλώς με εισήγηση και του πλάνου υλοποίησης αυτών, θα μπορεί  το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο, ακόμη και με χρηματοδοτούμενα από τον ίδιο τον Δήμο προγράμματα , να βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους να δραστηριοποιηθούν σε τομείς κατάλληλους με τη φυσιογνωμία της περιοχής μας  ,να εξελίξουν τις ιδέες τους και  να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις, με την βοήθεια και των σύγχρονων τεχνολογιών.  
-Ταυτόχρονα, ο Δήμος σε σύμπραξη με τον ΝΕΣΚ και κάθε συναρμόδιο φορέα θα  σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια σειρά από προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, μέσα από τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας και innovation hubs. Τα προγράμματα αυτά θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή σεμιναρίων (workshops), την καθοδήγηση (coaching), τη συμβουλευτική (mentoring) και τη φιλοξενία (incubation) επιχειρηματικών ομάδων, την οργάνωση προγραμμάτων ανοιχτής καινοτομίας, τη διοργάνωση δράσεων δικτύωσης με την εγχώρια και τη διεθνή αγορά και με πιθανούς επενδυτές για τη στήριξη και προβολή του ιδιαίτερου οικοσυστήματος καινοτομίας της Κισάμου.
- Με απλά λόγια : Αξιοποίηση με πράξεις και όχι με λόγια από την πρώτη στιγμή του ανθρώπινου δυναμικού μας και κάθε αξιόλογης ιδέας και καινοτομίας. Βαδίζουμε στο μέλλον, ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ, με ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ. Ως  ΝΕΣΚ , είστε σε θέση να αντιληφθείτε το περιεχόμενο των ανωτέρω, τόσο θεσμικά όσο και ατομικά .  
3. Η ιδέα της πεζοδρόμησης της Σκαλίδη ,απ’ άκρη σ’ άκρη , η ανάπλαση της πλατείας Τζανακάκη και της πλατείας Μουσείου και το άνοιγμα του πεζοδρόμου μόνο για εφοδιασμό καταστημάτων, κάποιες πρωινές ώρες , μας βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνους. Ωστόσο, όλα αυτά θα γίνουν σε εφαρμογή μελετών, που ήδη «τρέχουν» , για τις οποίες θα συσταθεί κοινή επιτροπή παρακολούθησης, η οποία θα επιβλέπει και θα αναθεωρεί κατά περίπτωση.  

Επί του Β' ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ 
Αν ήσασταν ένας επιχειρηματίας Τουρισμού ή Εστίασης (ή και τα δύο ταυτόχρονα) ποιοι θα ήτανε οι 3 κυριότεροι λόγοι προκειμένου να επενδύσετε τα χρήματά σας στην Κίσαμο;
( Με λίγα λόγια ποια θεωρείτε ότι ειναι τα 3 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει η Κίσαμος σε σχέση με τους άλλους δήμους):
Μία Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να σκέπτεται και να ενεργεί μονολιθικά από την σκοπιά και μόνο του  επιχειρηματία (Τουρισμού ή Εστίασης) . Οφείλει να ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον ΟΛΩΝ των Δημοτών , έστω και εάν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα δυσαρεστούνται , καθόσον συχνά τα συμφέροντα συγκρούονται. 
Στο υποθετικό Σας ερώτημα ,για ποιους  3 λόγους θα συστήναμε σε έναν επιχειρηματία  να επενδύσει τα χρήματά του στην Κίσαμο και όχι σε κάποιον άλλο Δήμο ,επιγραμματικά θα απαντούσαμε : 
1.Γιατί πρόκειται για επιχειρηματικά «παρθένο» έδαφος, χωρίς στοιχεία κορεσμού . Με απίστευτες ομορφιές και τοπία και δυνατότητα ως προς το επιχειρείν ΟΛΕΣ τις εποχές του χρόνου. 
2.Γιατί η  πρόβλεψή μας  είναι ότι στο πολύ άμεσο μέλλον  η Κίσαμος θα προσελκύσει μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ ( και η Δημοτική μας Αρχή θα στοχοπροσηλωθεί  προς τούτο). 
3.Διότι , διαβλέπουμε ότι οι ντόπιοι νέοι  επιχειρηματίες μας διαπνέονται από καινοτόμο πνεύμα επιχειρηματικότητας. Όσοι θεωρούν τον εμπορικό κόσμο της Κισάμου υποχείριο και υποζύγιο θα διαψευστούν και η ΑΡΧΗ θα γίνει από τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου.  
 
Επί του Γ' ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ
Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και κατ' επέκταση και ο Δήμος μας την επόμενη δεκαετία, είναι η έλλειψη νερού θα θέλαμε την άποψη σας στα παρακάτω ερωτήματα :
1. Σε τι κατάσταση απο θέματα υδροάρδευσης βρίσκεται ο δήμος μας , και ποσό τοις εκατό περισσότερο νερό πιστεύετε ότι θα απαιτείται σε δέκα χρόνια από σήμερα ;
2. Πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτήν την πρόκληση ;
3. Ποια τα έργα που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος μας στην υδροάρδευση, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε Λαφονήσι και Φαλάσαρνα αλλά και στην πόλη που θα δεχτεί μεγάλη πίεση απ' ότι διαφαίνεται . (Μας αρέσει ή όχι η επιχειρηματικότητα στον Δήμο μας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νερό ):
Επί του ερωτήματος αυτού , και στα επί μέρους κεφάλαιά του , παραπέμπουμε αυτούσια στο πρόγραμμά μας, εις το οποίο με τρόπο ΕΝΤΙΜΟ απαντούμε :  
Θα πρέπει άμεσα να συνταχθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία να αποτυπώνει το ισοζύγιο ελλείψεων σε σχέση με τα πλεονάζοντα ύδατα και να προτείνει τεχνικές λύσεις για το πώς θα διασυνδεθούν  αυτά με τον πιο άμεσο και οικονομικό τρόπο. 
Η αποκατάσταση της βατότητας σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς  γιατί αυτές οι μελέτες είναι σχετικά απλή υπόθεση και επομένως, η ένταξή τους σε χρηματοδότηση θα είναι πιο σύντομη. 
Με το ίδιο σκεπτικό και με την συνδρομή ειδικών τεχνοκρατών θα δώσουμε λύσεις και σε προβλήματα της άρδευσης όλων των παραγωγικών περιοχών του δήμου μας. Τα προβλήματα, πλέον, είναι σύνθετα και δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί η διάθεση ή διεκδίκηση πόρων όσο στοχευμένη και να είναι χωρίς την τεκμηριωμένη άποψη τεχνοκρατών της ειδικότητας που απαιτείται κάθε φορά. 
Έτσι, είναι υπό διερεύνηση πρόταση των στελεχών μας για τη δημιουργία κεντρικού αγωγού κατά μήκος της βόρειας παραλιακής ζώνης και η διασύνδεση του με τον κάμπο της Φαλάσαρνας. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναζητηθεί λύση μέσω της κατασκευής μιας υδραυλικής σήραγγας καθώς με τον τρόπο αυτό αποσβένονται οι δαπάνες για διπλές και τριπλές αντλήσεις λόγο υψομετρικής διαφοράς. Ο ανωτέρω αγωγός θα υπάρχει πρόβλεψη αξιοποίησής του σε περίπτωση εξεύρεσης υδάτινων πόρων, πχ (Φράγμα Ταυρωνίτη). 
Επίσης, υπό διερεύνηση είναι η πρόταση των στελεχών μας για συμφωνία με την  εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα αιολικά πάρκα στην περιοχή Λουσακιές- Μελισσιά του δήμου μας  για τη δημιουργία αντλησιοταμιευτήρα στα ορεινά της Τ.Κ Πλατάνου, όπου θα μπορέσουμε να  αποθηκεύουμε τις απορροές του χειμώνα σε κατάλληλο υψόμετρο με χαμηλό κόστος ηλεκτρισμού και στη συνέχεια να διοχετεύεται  το νερό τη ξηρή περίοδο για άρδευση , με διπλό όφελος για τους δημότες μας, τόσο από την παραγωγή ηλεκτρισμού , όσο και  από την διάθεση του νερού. Ενώ αποτελεί μονόδρομο η ανάθεση μελετών αποκαταστάσεως των ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΏΝ  στη Χρυσοσκαλίτισσα και στον Άγιο Θεόδωρο σε μελετητική εταιρία  προκειμένου άμεσα να αναζητήσουμε τη χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους. Έτοιμα έργα, τα οποία με τη συνδρομή σύγχρονων τεχνικών μεθόδων μπορούν  εύκολα να αποκατασταθούν και να λειτουργήσουν ξανά. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!
Σίγουρα θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της ήδη εκπονηθείσας μελέτης από το δημόσιο για την λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων, με την ρήτρα του ελέγχου αυτής από ειδική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  όσον αφορά την διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τεχνικής λύσης χωρίς κίνδυνο απώλειας πόρων. 
Επί του Δ' ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ 
-ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΕΞΥΠΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
λέξεις ίσως άγνωστες για τον Δήμο μας, καθώς παρατηρείται τεράστιο έλλειμα πρασίνου, 5-6 σκόρπια εγκαταλλελημενα συντριβάνια, χωρις νερό, σαν έργα τέχνης εν τω μέσω πλατειών. πλήρη απουσία συστημάτων έξυπνης πόλης
Πείτε μας δυο κουβέντες για την κατάσταση και τι προτίθεστε να κάνετε γι αυτά ;:
Και πάλι παραπέμπουμε σε κεφάλαια του προγράμματός μας :  
Η δημιουργία μικρών τοπικών βιολογικών καθαρισμών και οι αναπλάσεις από άκρη σε άκρη του δήμου μας μαζί με την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων είναι μια επιταγή αναβάθμισης της ποιότητας ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη τόσο η έδρα του Δήμου όσο και τα χωριά μας. 
Άμεση προκήρυξη μελετών και αξιοποίηση κάθε ανοιχτού προγράμματος είναι η λύση σε αυτό το θέμα. Είμαστε σε απαράδεκτη κατάσταση τόσο στην έδρα του Δήμου – ΟΠΩΣ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ - όσο και στα χωριά μας, η τριτοκοσμική αυτή εικόνα δε τιμά κανέναν μας.
Η υποστήριξη των  επιχειρήσεων με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, η διασύνδεση κοντινών επιχειρήσεων με την πόλη με δημιουργία κατάλληλων ηλεκτροφωτισμένων πεζοδρόμων και χώρων πρασίνου, θα αποτελέσει από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και δέσμευσή μας. Είναι απαράδεκτο το θέαμα που αντικρίζουμε με επισκέπτες του Δήμου μας να προσπαθούν να προσανατολιστούν τη νύχτα με φακούς, με κίνδυνο της ζωής τους. Είναι αυτή εικόνα τουριστικής περιοχής, η οποία ευελπιστεί να προσελκύσει επισκέπτες; 
Αποτελεί δέσμευσή μας ότι μέσα στις 100 πρώτες μέρες της νέας θητείας αυτό το θέμα θα πρέπει να δρομολογηθεί και έτσι με την νέα σεζόν να μην έχουμε πλέον τέτοια εικόνα που να δυσφημεί τον τόπο μας.
Στις πρώτες εκατό ημέρες, επίσης, θα δρομολογήσουμε την πλήρη αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου εντός των ορίων του σχεδίου πόλεως. Η σημερινή δημοτική αρχή κρύβεται πίσω από το ψέμα ότι ο δρόμος αυτός είναι τάχα ευθύνη της περιφερειακής, ενώ γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο δευτερεύον εθνικό δίκτυο ή επαρχιακό δίκτυο που διέρχεται μέσα  από εγκεκριμένο σχέδιο πόλης αποτελεί ευθύνη του οικείου Δήμου. 
Το τρίπτυχο της επιτυχίας της δημοτικής μας  αρχής θα είναι:
1. Καθορισμός προτεραιοτήτων
2. Τεχνοκρατική αντίληψη και συμβουλές από ειδικούς
3. Μελέτη και διεκδίκηση απαραίτητων έργων
Ο πυρήνας , η ουσία του ερωτήματος σας , μία απάντηση έχει : 
ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ( έχουμε τις ιδέες, είμαστε ανοικτοί και πρόθυμοι να υιοθετήσουμε τις ιδέες σας και με την συνδρομή ειδικών να τις υλοποιήσουμε) .  
Επί του Ε' ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ
Με δεδομένη την αφόρητη κυκλοφοριακή κίνηση, στον κεντρικό μας δρόμο, από τους διερχόμενους στους τουριστικούς μας προορισμούς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα:
- Θα συμφωνούσατε με την δημιουργία δεντροφυτεμένης νησίδας αντί για διπλή γραμμή, στο κέντρο του δρόμου της Ηρώων Πολυτεχνείου; Αυτό θα μείωνε το χώρο στα δύο ρεύματα, θα ανάγκαζε τους οδηγούς να προχωρούν μόνο μπροστά, θα έκανε απαγορευτικό το πάρκινγκ δεξιά και αριστερά στην Ηρώων Πολυτεχνείου και θα τόνωνε προφανώς το πράσινο εντός της πόλης.
- Πότε θα ολοκληρωθεί ο τελευταίος δρόμος του σχεδίου πόλεως ; Θα προβλεφθεί να διοχετευθούν απο εκεί οι διερχόμενοι τουρίστες, ούτως ώστε να σταματήσει η κυκλοφοριακή επιβάρυνση του κέντρου μας;:
Επί των επί μέρους υπο-ερωτημάτων Σας απαντούμε : 
Συμφωνούμε με την συνολική πράσινη ανάπλαση της Ηρώων Πολυτεχνείου. Η πρότασή Σας για δημιουργία δεντροφυτεμένης νησίδας αντί για διπλής γραμμής, στο κέντρο του δρόμου της Ηρώων Πολυτεχνείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει τμήμα μίας ευρύτερης ανάπλασης, την οποία θα επιδιώξουμε με κάθε κόστος, για το καλό όλων μας. 
Η ανάπλαση της παραπάνω κεντρικής οδού και πύλης εισόδου της πόλης μας είναι εφικτή μόνο σαν μέρος του συνολικού προγράμματος παράκαμψης της πόλης , που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση  του τελευταίου δρόμου του σχεδίου πόλεως. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Η βούλησή μας και η αταλάντευτη στήριξη όλων των δημοτών, μεταξύ άλλων και των μελών Σας θα συντομεύσει κατά πολύ τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, οι οποίες σήμερα, για να μην κρυβόμαστε, είναι ζητούμενο. Γι αυτό, να απαντήσουν με ειλικρίνεια και να τοποθετηθούν ΟΛΟΙ. Υπάρχουν κάποιοι, ενδεχόμενα και υποψήφιοι, που δεν θέλουν αυτήν την λύση γιατί θίγονται ιδιοκτησιακά τους συμφέροντα ;  
Κλείνοντας τις απαντήσεις μας , διαπιστώνετε ότι, επιδιώκουμε την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τον άμεσο και έντιμο διάλογο με ΟΛΟΥΣ και ασφαλώς και με τον ΝΕΣΚ, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς κρυφά συμφέροντα , χωρίς αστερίσκους. Για την σημερινή κατάσταση του Δήμου ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, γιατί ο Δήμος είμαστε όλοι εμείς. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, η κατάσταση αυτή θα αρχίζει να αλλάζει. Ο συνδυασμός μας επιδιώκει αυτήν την ΑΦΥΠΝΙΣΗ. Από τις 9 του Οκτώβρη, οι Κισαμίτες έμποροι παίρνουν τις ζωές και τις δουλειές τους στα χέρια τους ! 
Εργαζόμαστε ΜΑΖΙ για μία ΚΙΣΑΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: