Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕEΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ NATURA TΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Οι τρεις ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) που υπογράφηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά, και αποτελούν την αρχή προστασίας των περιοχών Νατούρα στην Κισαμο ειναι μεν αυστηροί αλλά θεωρώ δίκαιοι προς όλους...
Αργάσαμε αλλά τελικά μετά τον τρυγητό θα αποκαταστήσουμε οτι μπορούμε...
Οι τρεις ΚΥΑ κάθε μια ξεχωριστεί για κάθε περιοχή ...λέει 
Όλα αλλάξαν στο Λαφονησι μετά και δημοσιοποίηση της παραπάνω φωτο...
Για το Λαφονήσι :
Εγκατάσταση και λειτουργία έως δύο δημοτικών αναψυκτήριων και δυο ειδικών χώρων σκίασης, έκτασης 150 τ.μ. εκάστου, και δύο λυόμενες κατασκευές, διαστάσεων μέχρι 40 τ.μ. εκάστη για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Από τις 180 ομπρέλες θα μπουν άλλες 20 για να φτάσουμε τον αριθμό 200 ομπρελών και εδώ με ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους πέντε μέτρων. Η τοποθέτηση θα γίνεται με τρεις θέσεις ανά δήμο όπου το 
10 % θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων παρά μόνο εκείνων που θα μετακινούν άτομα με ειδικές ανάγκες προς την παραλία αλλά και οχήματα που εξυπηρετούν τις δημοτικές υποδομές.
Αποκατάσταση απαλλοτριωμένων εκτάσεων.
Α
ποκατάσταση του υγροτόπου “Βουλισμένης”.
Για τον Μπάλο:
Προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία ενός δημοτικού αναψυκτηρίου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Η εγκατάσταση του αναψυκτήριου θα αποτελείται από μη μόνιμη κατασκευή, διαστάσεων μέχρι 70 τ.μ. με την ηλεκτροδότηση του να γίνεται από φωτοβολταϊκά συστήματα.
Τοποθέτηση πινακίδων σε σημεία ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά τις ζώνες προστασίας και τους όρους καλής συμπεριφοράς των χρηστών και την ανάδειξη των οικολογικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.
Καθορισμός αριθμού και προδιαγραφών τουριστικών πλοίων και σκαφών αναψυχής, καθορισμός αριθμού, θέσεων εγκατάστασης και τεχνικών χαρακτηριστικών πλωτών ναυδέτων,
Η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων. Η τοποθέτηση συνολικά εκατόν πενήντα (150) ομπρελών θα γίνεται σε συνολικά τρεις μικρές συστάδες οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τα 500 τ.μ. έκαστη. Τοποθέτηση ξύλινων αποσπόμενων διαδρόμων ώστε να μειώνεται η επιφάνεια επαφής με τις αμμοθίνες. Όλος ο παραπάνω εξοπλισμός θα απομακρύνεται μετά τον Οκτώβριο.
Δημιουργία ελεύθερης ζώνης με περιμετρική σήμανση γύρω από τη λιμνοθάλασσα πλάτους 3 περίπου μέτρων. Προβλέπεται επίσης η προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών απο τους χώρους σταθμευσης της Καλυβιανης ως και το μονοπάτι.. 
Για τη Φαλάσαρνα:
Εγκατάσταση και λειτουργία έως δύο αναψυκτηρίων έκτασης μέχρι 50 τ.μ. το καθένα που θα πρέπει να απομακρύνονται μετά τον Οκτώβρη. 
Τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων που θα αφήνουν ελεύθερη ζώνη 5 μέτρων από την ακτογραμμή.
Γουρούνες τέλος, μόνο ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για μεταφορά τραυματιών.
Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των προβλεπόμενων αναψυκτηρίων.
Επιτρέπεται η μη μηχανοκίνητη ήπια θαλάσσια αναψυχή, κολύμβηση, ιστιοσανίδα, κανό, καταδύσεις, υποβρύχια φωτογραφία.
Αποκατάσταση πληθυσμού του Androcymbium Rechingeri 

Δεν υπάρχουν σχόλια: